ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-Δεν κάνουμε βήμα πίσω στο θέμα του Αιγαίου! Δεν τρομάζουμε

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Γιλντιρίμ Αιγαίο νησιά προκλήσεις

Κι άλλο λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, πυροδοτώντας νέες εντάσεις στο ελληνοτουρκικό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων και κάλυψε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που δεν πάει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις !

Η Τουρκία δεν κάνει την παραμικρή υποχώρηση στο θέμα του Αιγαίου, προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι ούτε οι προκλήσεις τους τρομάζουν.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σε συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε ερώτηση για την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αν τους φίλους σας τους επιλέγετε, τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε. Ο Γιλντιρίμ είπε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι όσο για την Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία είναι ένα καλό πολιτικό υλικό. «Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου», ανέφερε.

«Για το θέμα στο θέμα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι πολύ καθαρή. Δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρησή μας. Και δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η αντίληψή μας», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top