Συμβαίνουν και...σε άλλα κράτη! Έρευνα για την "αργόμισθη" σύζυγο του Φιγιόν

Η σύζυγος του Γάλλου πολιτικού πληρωνόταν για υπηρεσίες που δεν...προσέφερε!

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, η γαλλική δικαιοσύνη, μετά από δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, πληρωνόταν επί χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του για υπηρεσίες που δεν παρείχε.

Ενώ, πλέον, μετράμε αντίστροφα μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενη κατάχρηση δημοσίων πόρων, με αφορμή το δημοσίευμα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaîné.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Πενέλοπι Φιγιόν, σύζυγος του Φρανσουά, έλαβε 600.000 συνολικά ευρώ (644.700 δολάρια) σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της κι έπειτα ως βοηθός του αναπληρωτή του, Μαρκ Ζουλό, στην Εθνοσυνέλευση. "Βλέπω ότι η περίοδος λάσπης ξεκίνησε", είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος ο Φιγιόν παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν για αυτόν όσο εκείνος ήταν βουλευτής, διαψεύδει, όμως, κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας που αναφέρουν ότι πληρωνόταν χωρίς επί της ουσίας να εργάζεται και κατηγορεί την εφημερίδα για "μισογυνισμό".

Άλλοι εργαζόμενοι στη γαλλική Εθνοσυνέλευση δήλωσαν στην εφημερίδα ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ την Πενέλοπι, την περίοδο που αφορά η έρευνα. 

Ένας εκπρόσωπος του Φιγιόν, από τη μεριά του, ο Μπενουά Απαρί, δήλωσε σχετικά με το σκάνδαλο ότι "(η Πενέλοπι) εργαζόταν πάντα στα μετόπισθεν γιατί δεν είναι το στυλ της να βάζει τον εαυτό της στην πρώτη γραμμή".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top