Ιταλία: Βρέθηκαν κι άλλοι ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ από τη ΦΟΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ

Ελπίδες και για άλλους επιζώντες από τους τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Η χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τους σεισμούς της Τετάρτης ισοπέδωσε το  ξενοδοχείο Rigopiano, που έγινε λευκός τάφος για τουλάχιστον 4, μέχρι στιγμής, ανθρώπους. Έχουν εντοπιστεί συνολικά 10 άνθρωποι ζωντανοί κι εκφράζονται ελπίδες και για άλλους επιζώντες, από τους τουλάχιστον 20 αγνοούμενους.

Οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο είναι τώρα σε επαφή με μια γυναίκα και δυο παιδιά, που κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο χιόνι και στα ερείπια του κτιρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Παράλληλα, εκτυλίσσεται επιχείρηση απεγκλωβισμού του έβδομου κατά σειρά ανθρώπου, που βρέθηκε παγιδευμένος στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, συνολικά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εντοπισθεί δέκα πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ζωντανοί, ανάμεσα στους οποίους και τουλάχιστον τρία παιδιά.

Μέλη της Πολιτικής Προστασίας αρχίζουν να εκφράζουν αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες, σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου.

Την προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων συνεχίζουν πάνω από εκατό άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας στην περιοχή της Φαρίντολα, όπου βρίσκεται ό,τι απομένει από το ξενοδοχείο Rigopiano.

Η θερμοκρασία έχει ανέβει, γεγονός που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής, καθώς πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, εξαιτίας κινδύνου νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top