Λευκός ΤΑΦΟΣ έγινε το παραμυθένιο ξενοδοχείο-Σε 1 λεπτό έφυγε η χαρά και ήρθε ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι στην Ιταλία- Συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών - Συγκλονιστικό γραφικό από την Corriere Della Sera για τη χιονοστιβάδα

Τριάντα άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν στην Κεντρική Ιταλία, πολύ κοντά στην πόλη Πεσκάρα. Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες Τετάρτη την περιοχή, δοκιμάζοντας πολλαπλώς τη γειτονική χώρα. Ο επίσημος απολογισμός μέχρι τώρα είναι 4 νεκροί...

Ένας από τους διασωθέντες, ένας 38χρονος είπε στους διασώστες ότι μέσα στο ξενοδοχείο είναι η γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι έχουν σβηστεί, οι όποιες ελπίδες για άλλους τυχερούς. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 25 και οι συνθήκες στην περιοχή είναι πρωτοφανείς. Το χιόνι φτάνει σε ύψος δέκα μέτρων!

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, οι ομάδες διασωστών πάλεψαν όλη τη νύχτα με ένα τεράστιο όγκο χιονιού. Χρειάστηκαν ώρες από το δρόμο μέσα στο σκοτάδι για να φθάσουν στην περιοχή της χιονοστιβάδας. Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο είναι απομακρυσμένοι και δύσκολα προσβάσιμοι, ακόμη και με καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο βρίσκεται μόλις 45 χιλιόμετρα από την Πεσκάρα, στην Κεντρική Ιταλία σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 

Οι ταξιδιώτες που διέμεναν εκεί κάλεσαν τους διασώστες αμέσως μετά τους χθεσινούς σεισμούς, ζητώντας βοήθεια, καθώς μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, η θερμοκρασία είχε πέσει στους μείον οκτώ βαθμούς.

Είναι ενδεικτικά τα πρώτα μηνύματα που αντάλλαξαν κάποιοι με τους συγγενείς τους, μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οι πρώτοι διασώστες κατάφεραν να μπουν μέσα στο ξενοδοχείο, σκάβοντας με τα χέρια και με τα φτυάρια το χιόνι!

Στο ΒΙΝΤΕΟ του Star θα δείτε τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του τριώροφου ξενοδοχείου, μετά την χιονοστιβάδα! Εκεί που μπόρεσαν να φθάσουν τα σωστικά συνεργεία. Διότι τα πάντα είναι καλυμμένα με χιόνι, ιδίως οι πάνω όροφοι όπου βρίσκονται και τα δωμάτια. Οι στιγμές είναι δραματικές. Αν και οι διασώστες είναι τόσο κοντά, δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν... τόνους χιονιού. Τα ειδικά σκυλιά που χρησιμοποιούν δεν έχουν εντοπίσει ίχνος ζωής έως τώρα.

«Όλοι κρατάμε την αναπνοή μας για ό,τι συνέβη χθες το βράδυ με τη χιονοστιβάδα που πλάκωσε το ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Εν τω μεταξύ, νέα συνεργεία διάσωσης προσέγγισαν το Αμπρούτσο το πρωί της Πέμπτης, με ελικόπτερα αν και γι' αυτά οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, καθώς δεν έβρισκαν χώρο για να προσγειωθούν μέσα στο χιόνι.

Η Corriere Della Sera έδωσε στην δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό γραφικό, που δείχνει πως έγινε η τραγωδία!

«Η χιονοστιβάδα μετατόπισε 10 μέτρα το ξενοδοχείο και έκανε εκκωφαντικό θόρυβο», λένε οι ειδικοί.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλαβιανός, «μια φήμη που κυκλοφόρησε  το μεσημέρι της Πέμπτης πως βρέθηκαν τρεις από τους αγνοούμενους,  διαψεύστηκε λίγο αργότερα από τις αρχές» .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top