Μακελάρης Reina:Θέρισε 39 ανθρώπους αλλά ικέτευε για την ζωή του τους αστυνομικούς

Το VIDEO-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το εσωτερικό του Reina που του είχαν στείλει οι Τζιχαντιστές πριν από την επίθεση

«Μην με σκοτώσετε» έλεγε στους αστυνομικούς ο μακελάρης του Reina, ο άνθρωπος που το βράδυ της Πρωτοχρονιάς θέρισε 39 αθώες ψυχές, στο όνομα του Ισλαμικού κράτους.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ που είναι παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών και απόφοιτος Φυσικής από το πανεπιστήμιο Φεργάνα του Ουζμπεκιστάν, με το που έγινε η έφοδος της  αστυνομίας ικέτεψε για την ζωή του, ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί κάτω από ένα κρεβάτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μασαρίποφ είχε στείλει τον γιο του σε άλλο καταφύγιο.

ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ

Αν και όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr οι τουρκικές Αρχές έκαναν μαύρο στο ξύλο τον μακελάρη, η εντολή που είχαν ήταν να τον κρατήσουν ζωντανό.

Η επιχείρηση έγινε υπό την επίβλεψη του αστυνομικού διευθυντή της Κωνσταντινούπολης που ζήτησε από τους αστυνομικούς να συλλάβουν ζωντανό τον Μασαρίποφ προκειμένου να εντοπίσουν τις διασυνδέσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διαμέρισμα στο οποίο συνελήφθη χρησιμοποιούνταν προκειμένου να στεγάσει μαχητές του ISIL που ήθελαν να μεταβούν στη Συρία.

TO VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ REINA ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, η αρχική εντολή που είχε ο μακελάρης ήταν να «χτυπήσει» την τουριστική πλατεία Ταξίμ. Ωστόσο αυτό άλλαξε στην πορεία, όταν διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Έτσι κατέληξε να χτυπήσει το club Reina, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, λίγο καιρό πριν την επίθεση, του εστάλη από τη Ράκα ένα; video το οποίο απεικόνιζε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά τμήματα του Reina.

«Όταν ήταν βέβαιο ότι θα πραγματοποιήσουμε την επίθεση, ο εμίρης με τον οποίο ήρθα σε επαφή στη Ράκα μου έστειλε πλάνα από το εσωτερικό του Reina. Είδα το βίντεο ξανά και ξανά. Αφού απομνημόνευσα τους χώρους του Reina,πήγα στο Zeytinburnu και πήρα το όπλο μου. Γύρισα και άρχισα την επίθεση» είπε στην κατάθεση του.

Η ανάκριση του μαχητή του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να διεξάγεται στα ρωσικά λόγω της δυσκολίας του με την τουρκική γλώσσα. Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε το Reina για να επιτεθεί, ο ίδιος είπε ότι όσοι βρίσκονταν μέσα ήταν «αποστάτες». Όταν τον ρώτησαν γιατί σκότωσε τον αξιωματικό της αστυνομίας που βρισκόταν στην πόρτα τους είπε ότι εκείνος άνοιξε πρώτος πυρ:

«Δεν θα μπορούσα να μπω στο Reina χωρίς να τον σκοτώσω».

Μάλιστα αποκάλυψε πως «με εντολές από τη Ράκα πήγα στο Reina με το όπλο μου και χειροβομβίδες κρότου λάμψης που νόμιζα ότι ήταν χειροβομβίδες. Έφτασα στο Reina για να πεθάνω. Όταν είδα ότι οι χειροβομβίδες έβγαζαν φως, έτρεξα μακριά».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top