ΝΑ πού κρυβόταν ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ του Ρέινα - ΦΩΤΟ μέσα από το διαμέρισμά του

Το διαμέρισμα βρίσκεται μόλις 40 χλμ μακριά από το σημείο της επίθεσης

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το διαμέρισμα του μακελάρη του Ρέινα.


Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης, που τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έσπειρε τον τρόμο, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, ζούσε στο διαμέρισμα αυτό, μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν παρουσιάζουν ό,τι απέμεινε από τη διεξοδική έρευνα της αστυνομίας, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Ο μακελάρης έμενε στο σπίτι αυτό τις τελευταίες μέρες. Τα έπιπλα είναι πολύ πρόχειρα, ενώ ο εξοπλισμός είναι ο απολύτως απαραίτητος, γεγονός που φανερώνει ότι το διαμέρισμα αυτό ήταν προσωρινό καταφύγιο.

Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Χρειάζεται να τονίσουμε ότι το διαμέρισμα επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά από τον μακελάρη, καθώς δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο κτήριο στο οποίο βρίσκεται. Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης είχε μελετήσει καλά το σημείο, ώστε να καλύψει τα ίχνη και την ταυτότητά του όσο καλύτερα γίνεται.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο, φαίνονται, μεταξύ άλλων, χρήματα, σημειώσεις, ένα γράμμα κι ένα Κοράνι.

Φωτογραφίες: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Όπως αποκαλύπτει η Χουριέτ, το πολυτελές διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν ο δράστης του Ρέινα νοικιάστηκε από τους συνεργούς του που τον έκρυβαν εδώ και κάποιες μέρες. Κατά την έφοδο της αστυνομίας, μάλιστα, ο μακελάρης επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι.

Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Ουζμπέκος χρησιμοποιούσε τρεις γυναίκες για να έχει τις απαραίτητες προμήθειες, αλλά και για να μην τραβούν την προσοχή, όσο καιρό κρυβόταν.

Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το όνομα του δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ. Γεννήθηκε το 1983 στο Ουζμπεκιστάν, μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα. Ο Μασαρίποφ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top