Κρύφτηκε κάτω από το ΚΡΕΒΑΤΙ ο μακελάρης του Reina για να γλιτώσει! Ομολόγησε τις δολοφονίες 39 ανθρώπων

Ποιος είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κρύφτηκε κάτω από το ΚΡΕΒΑΤΙ ο μακελάρης του Reina

Μετά από 16 ολόκληρες μέρες, κι ενώ τα τουρκικά μέσα αναπαρήγαγαν σενάρια φυγής του μακελάρη του Reina ακόμα και στην Ελλάδα, τελικά η αστυνομία τον συνέλαβε μόλις 40 χλμ. από το σημείο της τραγωδίας.

Ο Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ομολόγησε τις εν ψυχρώ δολοφονίες 39 ανθρώπων που είχαν πάει να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου στο πιο ξακουστό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, ο Μαρσίποφ γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν το 1983, πήγε σχολείο στο Αφγανιστάν και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Σύμφωνα μάλιστα με τον Σαχίν, μπήκε στην Τουρκία παράνομα τον Ιανουάριο του 2016, ενώ τα δαχτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στο Reina.

Επίσης μέσα στο σπίτι που συνελήφθη βρέθηκε το ποσό των 197.000 δολαρίων, ενώ σε προηγούμενη έφοδο της αστυνομίας σε άλλο διαμέρισμα στην περιοχή Σιλιβρί, είχε βρεθεί το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι αρχικά ο Μαρσαρίποφ ήθελε να εκτελέσει την επίθεση στην πλατεία Ταξίμ, όπου και τράβηξε το γνωστό selfie βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ εδώ και τέσσερις με πέντε μέρες γνώριζε πού κρυβόταν.

 

 

Επέλεξαν όμως να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση σύλληψής του το βράδυ της Δευτέρας, ώστε να παρακολουθήσουν πρώτα τις κινήσεις του.

Σε αυτή συμμετείχαν περίπου 1.000 αστυνομικοί και όπως έγινε γνωστό το σπίτι στο προάστιο Εσενγιούρτ, 40 χλμ. από το Reina ανήκε σε ένα φίλο του μακελάρη από το Ιράκ. Μάλιστα κατά την έφοδο των αστυνομικών, ο Μαρσαρίποφ επιχείρησε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι για να ξεφύει από τους αστυνομικούς.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα και το star.gr μαζί του είχε τον τετράχρονο γιο του, ενώ χρησιμοποιούσε για κάλυψη τρεις γυναίκες, μία από την Αίγυπτο, μία από τη Σομαλία και μία από τη Σενεγάλη. Συνελήφθη επίσης ένας Ιρακινός, και όχι Κιργίζιος, όπως αρχικά είχαν μεταδώσει τα τουρκικά ΜΜΕ, που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα.

«Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτακιόϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους», έγραψε στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής Κυβέρνησης  Κουρτουλμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top