Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα

Συγκλονιστικές εικόνες από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού

Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα

Οι χειρότεροι φόβοι των μελών των σωστικών συνεργείων επιβεβαιώθηκαν την Πέμπτη, καθώς ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο Rigopiano στο Γραν Σάσσο της Ιταλίας που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

 

 

Την ίδια ώρα οι εικόνες που φτάνουν από το ξενοδοχείο στην Πεσκάρα κόβουν την ανάσα, με τους άνδρες και τις γυναίκες των σωστικών συνεργείων να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους και ενοίκους του ξενοδοχείου.

 

Η χιονόπτωση είναι σφοδρή, οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές και οι διασώστες παλεύουν τόσο με το χρόνο, όσο και με τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες. 

«Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο ξενοδοχείο», μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης, μετέδωσε ότι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Το Reuters μετέδωσε ότι ενδεχομένως ο αριθμός των νεκρών να αγγίξει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP, 30 είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο.

«Σώσαμε δυο ανθρώπους, εκείνους που έστειλαν το μήνυμα για βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμένοι αλλά δεν ξέρουμε πόσοι αγνοούνται και αν υπάρχουν νεκροί. Όλο το κτίριο έχει καταπλακωθεί από τη χιονοστιβάδα, τόσο που έχει μετακινηθεί 10 μέτρα» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έπαρχος της Πεσκάρα, Antonio Di Marco.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, δύο συνεργεία ορειβατικής διάσωσης, έξι ασθενοφόρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top