Ίχνη εκρηκτικών στα θύματα της Egyptair-Θρίλερ για τις 66 ψυχές του αεροπλάνου που συνετρίβη

Εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Κάιρο

Ιχνη εκρηκτικών στις σορούς των θυμάτων της Egyptair

Ίχνη εκρηκτικών εντοπίστηκαν σε πτώματα της πτήσης της EgyptAir που είχε πέσει στη Μεσόγειο νότια της Κρήτης στις 19 Μάιου, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο, προκαλώντας το θάνατο 66 ανθρώπωνΑνάμεσα στα θύματα ήταν ένα παιδί και δυο βρέφη.

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την θεωρία που θέλει την συντριβή του αεροσκάφους να προκλήθηκε λόγω έκρηξης, γι’ αυτό και οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν έρευνες για το ενδεχόμενο εγκληματική ενέργεια να προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους.

Η υπόθεση πως η τραγωδία οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια, που αρχικά πρόβαλε το Κάιρο, ενισχύεται λοιπόν μετά από αυτή την εξέλιξη, αν και το καλοκαίρι το συγκεκριμένο σενάριο είχε υποχωρήσει, όταν βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέδειξαν ζημιές που οφείλονται σε υψηλή θερμοκρασία και καπνό.

Η επιτροπή που διερευνούσε την συντριβή της πτήσης MS804 ανακοίνωσε ότι ο καταγραφέας δεδομένων του αεροσκάφους (μαύρο κουτί), έδειχνε ότι σήμανε συναγερμός από τους ανιχνευτές καπνού που βρίσκονταν σε μια τουαλέτα, αλλά και στα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους κάτω από το χώρο του πιλοτηρίου, λίγα λεπτά πριν το αεροσκάφος εξαφανιστεί.

Τον Ιούλιο είχαν βρεθεί ανθρώπινα μέλη και κομμάτια του αεροσκάφους 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου και τα σώματα των θυμάτων εκτιμάται ότι βρίσκονται στον βυθό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top