Εσύ το ήξερες; Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχεις σπίτι σου

Δεν είναι η τουαλέτα, ούτε ο πάγκος της κουζίνας

κουζίνα- βρώμικα αντικείμενα

Ίσως θεωρείς πως η τουαλέτα ή ο πάγκος της κουζίνας είναι τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι σου. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, κάνεις λάθος!

Υπάρχουν 4 πιο βρώμικα από αυτά αντικείμενα στο σπίτι, που πρέπει να προσέξεις γιατί «φιλοξενούν» εκατομμύρια βακτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σου, αλλά και της οικογένειας σου.

Πετσέτες μπάνιου

Αποτελούν μία από τις πιο τέλειες εστίες για την ανάπτυξη μικροβίων, ειδικά τις φορές που τις αφήνεις υγρές και μένουν στο θερμό περιβάλλον του μπάνιου. Ακόμα, όταν σκουπίζεσαι  μεταφέρεις νεκρά κύτταρα, που αποτελούν... τροφή για τα βακτήρια.

Πετσέτες κουζίνας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν έρευνες, πρόκειται για το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι, καθώς «φιλοξενούν» περίπου 200 χιλιάδες περισσότερα βακτήρια από αυτά που βρίσκονται στην τουαλέτα.

Τηλεκοντρόλ

 Είναι από τα αντικείμενα που θα πρέπει να καθαρίζονται συστηματικά, ειδικά αν στο χώρο υπάρχουν παιδιά. Στο τηλεκοντρόλ μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν μικρόβια, μια και η χρήση είναι συχνή και το πιάνουν πολλά χέρια.

 


Τηλέφωνο

 Είτε πρόκειται για το σταθερό, είτε για το κινητό, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για πηγή βακτηρίων. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία, μια και η συσκευή ακουμπά στο πρόσωπό μας και με τα χέρια μας ερχόμαστε σε επαφή με τα μάτια και τη μύτη.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top