Παιδί: Πώς να του μάθεις να πλένει σωστά τα χέρια του

Ειδικά τώρα δε θα πρέπει να ξεχνάει αυτή τη συνήθεια

παιδί-πλύσιμο χεριών

Aν δεν έχεις μάθει στα καμάρια σου τώρα ειδικά που είναι μικρά πως πρέπει να πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, πριν και μετά το φαγητό, και γενικώς να πλένονται, ήρθε η ώρα να το πράξεις.

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη; Τρεις τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Εξήγησε του τα οφέλη

Καταρχάς, πρέπει να αντιληφθεί το παιδί γιατί είναι τόσο σημαντικό να πλένει τα χέρια του. Εξήγησε του λοιπόν πως με αυτή του κίνηση στέλνει τα μικρόβια στον νεροχύτη. 

Κάντε το μαζί

Ο γονιός πάντα δίνει το καλό παράδειγμα. Μην περιμένεις να πλένει τα χέρια του, αν εσύ η ίδια δεν το κάνεις. Για να τον μυήσεις σε αυτή τη διαδικασία, κάντε τη μαζί. Έτσι, θα αντιληφθεί πως το πλύσιμο είναι δεδομένο και δεν πρέπει να το αμελεί ποτέ. Θα γίνει σιγά-σιγά αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας του. 

Κάνε το πλύσιμο εύκολο και προσβάσιμο

Ειδικά αν το παιδί σου είναι μικρό, πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να το διευκολύνεις. Αν δεν φτάνει στον νεροχύτη ή τον νιπτήρα, τοποθέτησε μόνιμα ένα ασφαλές σκαμπό για να ανεβαίνει κάθε φορά.Τοποθέτησε δίπλα καθαρές πετσέτες και διασφάλισε πως ο διανομέας υγρού σαπουνιού είναι εύκολο να πατηθεί.

Δίδαξε στο παιδί τα σωστά βήματα

Δείξε του πώς πρέπει να πλένει τα χέρια του και επισήμανε του ότι δεν πρέπει να το κάνει βιαστικά. Βρείτε μαζί ένα τραγουδάκι που διαρκεί 15 δευτερολέπτα και πες του να το τραγουδά κάθε φορά που πλένει τα χέρια του, έτσι για να είναι σίγουρο ότι τα έπλυνε διεξοδικά. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top