Πώς τα «θέλω» γίνονται «μπορώ»

O Δρ. Σταύρος Μπαρούτας μας βοηθά να ανακαλύψουμε τον τρόπο

κοπέλα σε βουνό

Όλοι οι άνθρωποι έχουν όνειρα, επιθυμίες, ταλέντα και στόχους. Όμως κάποιοι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι και ευχαριστημένοι από τη ζωή τους και άλλοι απλά επιβιώνουν χωρίς να τολμούν να πάρουν πρωτοβουλία, να λειτουργήσουν ή να αντιδράσουν όταν κάτι δεν πάει καλά.

Τι είναι αυτό όμως που μας χωρίζει από τις επιθυμίες μας; Τι είναι αυτό που, ενώ νιώθουμε πολλές φορές εγκλωβισμένοι σε ξένους ρόλους, μας αναπτερώνει το ηθικό και γεμίζουμε αισιοδοξία; Γιατί διαφορετικά άτομα, πετυχαίνουν τις «δικές» μας επιθυμίες, τα «δικά» μας «θέλω»; Τι είναι αυτό που κάνουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι εμείς; Τόσα τι και άλλα τόσα γιατί, μας περιτριγυρίζουν και μας εμποδίζουν να δούμε μπροστά από αυτά τα ψηλά αντιληπτικά τείχη. 

Διότι οι περισσότεροι άνθρωποι, παρατηρεί ο κύριος Μπαρούτας, «ζουν σύμφωνα με τα εμπόδια που μπαίνουν μπροστά τους και αρνούνται ν’ αλλάξουν, ή να διεκδικήσουν».

Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να πετύχει κάποια από τα «θέλω» του, συνεχίζει ο ειδικός, θα πρέπει πρώτα να: ανακαλύψει το προσωπικό του σενάριο, να διαχωρίζει την λογική  από το συναίσθημα, να στρέψει το πάθος του προς την κατεύθυνση που επιθυμεί, να ανακαλύψει τα κίνητρα του, να μην καταπιέζει την φαντασία του, γιατί είναι πηγή ιδεών και τέλος να ξέρει ότι για να πετύχει όλα αυτά μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσει κάτι.

Αν όλα αυτά υπάρχουν μέσα σου, σου μένει ακόμη κάτι σημαντικό. Να αποφασίσεις να ξεκινήσεις το νέο σου ταξίδι αξιοποιώντας τις δυνάμεις και τα ταλέντα σου. Με αυτό τον τρόπο, εκπληρώνεις κάποιες επιθυμίες που δίνουν νόημα στην ζωή σου και έτσι σιγά σιγά θα δεις οτι όλα τα «θέλω» σου θα γίνονται «μπορώ»...

 Συντάκτης : Allyou Team

Πηγή: allyou.gr

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top