Έξι tips για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά

Πώς να κάνεις το χρώμα σου να φαίνεται εκθαμπωτικό

Η φροντίδα των ξανθών μαλλιών απαιτεί προσοχή για να διατηρηθούν υγιή, ζωντανά και απαλλαγμένα από φθορές. Ακολουθούν έξι βασικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις όμορφα τα ξανθά σου μαλλιά.

Χαμός στο Shopping Star: «Νομίζω πώς με κοροϊδεύεις και δεν με σέβεσαι»

Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner χωρίς θειικά

Τα θειικά άλατα μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σου, οδηγώντας σε ξηρότητα και θαμπάδα. Επίλεξε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα, ειδικά σχεδιασμένα για ξανθά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπουν το ξεθώριασμα του χρώματος.

Τακτικές θεραπείες βαθιάς περιποίησης

Τα ξανθά μαλλιά τείνουν να είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και τη φθορά λόγω της διαδικασίας αποχρωματισμού που έχουν υποστεί τα μαλλιά πριν τη βαφή. Ενσωμάτωσε θεραπείες βαθιάς περιποίησης στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου για να θρέψεις και να ενυδατώσεις την τρίχα. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως κερατίνη, έλαιο argan ή βούτυρο καριτέ για να αποκαταστήσεις την υγρασία και να ενισχύσεις τα μαλλιά σου.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

Τα θερμαντικά εργαλεία styling όπως πιστολάκια, ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα ξανθά μαλλιά, οδηγώντας σε σπάσιμο στις άκρες. Μείωσε την έκθεση στη θερμότητα στεγνώνοντας τα μαλλιά σου στον αέρα όποτε είναι δυνατόν και χρησιμοποιώντας θερμοπροστατευτικά σπρέι ή ορούς πριν το styling.

Απόφυγε το υπερβολικό λούσιμο

Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σου μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια, αφήνοντας τα ξανθά μαλλιά ξηρά και εύθραυστα. Στόχος να λούζεις τα μαλλιά σου όχι περισσότερες από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και τον τρόπο ζωής σου. Τις ημέρες που δεν λούζεσαι, χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου και να απορροφήσεις την υπερβολική λιπαρότητα.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει τα ξανθά μαλλιά να δείχνουν μπρονζέ ή να ξεθωριάσουν πιο γρήγορα, παίρνωντας πρασινωπή απόχρωση. Φόρεσε καπέλο ή χρησιμοποίησε προϊόντα για τα μαλλιά που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία όταν περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Προγραμμάτισε τακτικά κούρεμα

Το τακτικό κούρεμα βοηθά στην αποφυγή του σπασίματος της τρίχας στις άκρες, διατηρώντας τα ξανθά μαλλιά σου υγιή και φρέσκα. Επιδίωξε  να προγραμματίζεις ένα τριμμάρισμα κάθε 6-8 εβδομάδες για να διατηρήσεις το επιθυμητό μήκος και σχήμα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη 

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top