Bubblegum-pink: Γιατί αυτό το χρώμα μαλλιών είναι τάση; Η ψυχολογία εξηγεί

Kaia Gerber και Dua Lipa είναι μερικές από από τις ceebs που το τόλμησαν

ροζ μαλλιά

Κάθε χρόνο, καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, οι γυναίκες αρχίζουμε να αναζητούμε εκείνο το χρώμα μαλλιών που θα ταιριάξει τέλεια στην επιδερμίδα μας και θα αλλάξει τόσο τη διάθεση, όσο και την εμφάνισή μας.

Τα τελευταία χρόνια ένα από τα hot trends είναι το bubblegum pink ή αλλιώς το χρώμα της ροζ τσιχλόφουσκας (και γενικότερα θα έλεγα το ροζ σε όλους τους τόνους του). Πρόκειται για μια αρκετά τολμηρή και «ζωηρή» επιλογή, η οποία πρωταγωνιστεί παντού, από τα Instagram feeds μέχρι και τις ίδιες τις παρέες μας, ενώ δεν είναι λίγες οι διάσημες γυναίκες που το έχουν προτιμήσει.

Πάρε παράδειγμα, την Kaia Gerber, την Demi Lovato, την Dua Lipa και την Julianne Hough, οι οποίες «υιοθέτησαν» αυτό το trend και παρουσίασαν την αλλαγή στα μαλλιά τους μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

 

Αναρωτήθηκες όμως ποτέ, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το ροζ χρώμα που το κάνει τόσο αγαπητό; Είναι απλώς μια ακόμη τάση ή μήπως παίζει κάποιο ρόλο στην ψυχολογία μας;

Ροζ: Είναι το χρώμα της Άνοιξης 2021 και το λατρεύουμε!

Την απάντηση έδωσε η ψυχολόγος Naomi Torres- Mackie. Μιλώντας σε γνωστό site του εξωτερικού, η ψυχολόγος είπε: «Οι χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει το ροζ χρώμα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση ενός ανθρώπου αλλά και τη συμπεριφορά του».

Είναι γεγονός, πως από την εμφάνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βρισκόμαστε διαρκώς σε μια αναζήτηση τρόπων, οι οποίοι θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας στο σπίτι, θα μας ανανεώσουν και θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα. Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες αποτελούν συνήθως το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας την αρχή για παράδειγμα με μια αλλαγή στο χρώμα τους.

Η Naomi Torres- Mackie πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι που αντικρίζουν το ροζ χρώμα καταφέρνουν να χαλαρώνουν σωματικά, γίνονται λιγότερο επιθετικοί και εχθρικοί. Αυτό το χρώμα βοηθά το πνεύμα και το μυαλό να συνδεθούν με το σώμα. Το ροζ θεωρείται ένα ρομαντικό, νεανικό, χαρούμενο και παιχνιδιάρικο χρώμα το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει θετικά συναισθήματα».

Όπως ακριβώς ένα κίτρινο ρούχο μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να φέρει την ευτυχία σε μια βροχερή ημέρα, έτσι και το ροζ χρώμα στα μαλλιά, υπόσχεται να «σπάσει» τη μονοτονία σου και να σου προσφέρει αισιοδοξία και ελπίδα.  Γιατί λοιπόν να μην το τολμήσεις;

Ενημερωθείτε και για άλλες τάσεις της μόδας του 2021

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτης: Ειρήνη Διαμαντακίδου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top