Balenciaga: Κοσμήματα από θαλάσσια απόβλητα στην κολεξιόν Φθινόπωρο 2021

Μία συλλογή που θα συζητηθεί

BALENCIAGA
Τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα από πλαστικά απόβλητα και ανθρακικό ασβέστιο

«Δυστοπικά» κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών σχεδίασε η Shahar Livne για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga. Η σειρά αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και δύο ζευγάρια κρίκους - σκουλαρίκια, με σκοπό να συμπληρωθεί η κολεξιόν «Afterworld: Age of Tomorrow».

Το τμήμα αξεσουάρ του οίκου προσάρμοσε τα σχήματα vintage κοσμημάτων από το αρχείο του Balenciaga και στη συνέχεια τα παρέδωσε στη Livne για να τους δώσει υφή «απολιθώματος». Αυτό επετεύχθη με μείγμα πλαστικού ωκεανών που συνέλεξε η οργάνωση Oceanworks και ανθρακικού ασβεστίου (απόβλητου στη βιομηχανία μαρμάρου).

Η σχεδιάστρια εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο - ακούει στο όνομα Lithoplast -, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό το οποίο φαντάστηκε ως πολύτιμο υλικό που μπορεί στο μέλλον να εξορύσσεται όταν θα έχει σταματήσει η παραγωγή πλαστικού.

 

 

Η νέα συλλογή κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα με τη μορφή video game, το οποίο μεταφέρει τους παίκτες σε διαφορετικά επίπεδα σε έναν μελλοντικό κόσμο γεμάτο avatars ντυμένα με τα νέα ρούχα.  

 

 

 

Η συλλογή πρόκειται να διατεθεί στην αγορά τον Μάιο του 2021.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top