Η Δοκιμασία Αποχώρησης με αντιγραφή πιάτου, με καλεσμένο τον Sous Chef του Tanpopo Δημήτρη Πολλάλη θα αποδειχθεί για όλους ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.
Ο Αλέξανδρος Διαμάντης, ο Παναγιώτης Φωτόπουλος, η Μαίρυλιν Ντάμερον και ο Τάσος Μάμας είναι οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση και καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής.
Δείτε τη συνταγή του πιάτου αντιγραφής:
Sando bread
Υλικά
188 γραμμάρια γάλα
32 γραμμάρια γάλα σκόνη άπαχο
94 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
23 γραμμάρια μαγιά ξηρή
110 γραμμάρια αβγό
11 γραμμάρια αλάτι ψιλό
785 αλεύρι Robin Hood
302 tanzon
246 βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
• Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από́ το βούτυρο, με τη σειρά που αναγράφονται από́ πάνω, στον κάδο του μίξερ με γάντζο.
• Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, όταν δούμε πως το ζυμάρι ξεκολλάει από́ τα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το βούτυρο. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει όλο το βούτυρο και να αποκτήσει ελαστικότητα το ζυμάρι.
• Αυτό θα μας πάρει περίπου 15 λεπτά.
• Αφαιρούμε από́ τον κάδο, κάνουμε μπάλα το ζυμάρι, κόβουμε και κάνουμε μερίδες το ζυμάρι μας, 3 τεμάχια των 430 γραμμαρίων σε μπάλες.
• Βάζουμε μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα.
• Ξεκουράζουμε για 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος βάζουμε στη στόφα για 15 λεπτά. Η στόφα πρέπει να είναι στους 35 βαθμούς.
• Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175 ανεμιστήρα 1.
• Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά και κόβουμε 2 εκατοστά την κάθε φέτα.
Pluma iberico
Εκτέλεση
• Καθαρίζουμε το κρέας από́ το sliver skin, αλατίζουμε και κάνουμε dry brine για 30 λεπτά εντός ψυγείου.
• Πανάρουμε από αλεύρι-αυγό-πάνκο.
• Τηγανίζουμε λίγο πριν το σερβίρουμε.
• Το ψήσιμο που θέλουμε είναι μέτριο.
Βάση μαγιονέζας
Υλικά
75 γρ. κρόκοι
5 γρ. αλάτι
1 lt ηλιέλαιο
20 γρ. ξύδι xeres
Εκτέλεση
• Όλα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε κορδόνι το ηλιέλαιο.
Μαγιονέζα μαύρου σκόρδου
Υλικά
100 γρ. βάση μαγιονέζας
10 γρ. πάστα μαύρου σκόρδου
Εκτέλεση
• Ομογενοποιούμε τα υλικά́ σε μια Μπασίνα με σύρμα.
Κέτσαπ πελτέ με αχλάδι και ακτινίδιο
Υλικά
300 γρ. πελτέ τομάτας
300 γρ. νερό
1 κγλ baking soda
2 αχλάδια ψιλοκομμένα
2 ακτινίδια ψιλοκομμένα
180 γρ. κόκκινο ξύδι
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
18 γρ. σκόνη κρεμμύδι
0,5 γρ. chilli σκόνη
18 γρ. πάπρικα γλυκιά
30 γρ. σκόνη μουστάρδα
60 γρ. bourbon ουίσκι
Εκτέλεση
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, την baking soda, το ακτινίδιο και το αχλάδι.
• Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
• Προσθέτουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, την κρυσταλλική και το ξύδι αφήνουμε να γλασάρει.
• Αποσύρουμε από́ τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις σκόνες και το ουίσκι.
• Μπιμάρουμε.
• Φτιάχνουμε τη γεύση με το αλάτι.
Λάχανο
• Κόβουμε fine σε λεπτές τρίχες.
Μποκ τσοι
• Μπλανσάρουμε για 30 δεύτερα.
• Στεγνώνουμε.
Χαλαπένιος πιπεριές
Κόβουμε σε fine μπρινουάζ και το προσθέτουμε μέσα στο λάχανο.
Σίσιτο πιπεριές
• Τηγανίζουμε τις πιπεριές.
• Αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ταρτάρ ριζών
Υλικά
Κόλρπι fine μπρινουάζ
Ρέβα fine μπρινουάζ
Δυόσμος Ζουλιέν
Μαϊντανός Ζουλιέν
Chines ψιλοκομμένο
Κέτσαπ πελτέ
Εκτέλεση
• Όλα μαζί τα υλικά́ σε μια Μπασίνα και ομογενοποιώ.
• Τοποθετώ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
• Γεμίζω τις πιπεριές.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.