Eurovision 2023: Η 2η θέση του Victor και το τεράστιο κόστος της αποστολής

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ κι η αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή Breakfast@Star

Δίχασε η ΕΡΤ με την ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ το πρωί της Παρασκευής, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision 2023.

Σε ένα κομμάτι της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι ο Victor Vernicos ήταν στη δεύτερη θέση, κατά τη διαδικασία επιλογής τραγουδιού

Eurovision 2023: «Φυγαδεύτηκε» ο Victor Vernicos μετά τον αποκλεισμό του

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στην Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού κι επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλέγει άλλωστε κι ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το What They Say ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το "διαβατήριο" να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ». 

Αυτό γέννησε πολλά ερωτήματα για το πως επιλέχθηκε το συγκεκριμένο τραγούδι. Μάλιστα, στο BreakFast@Star έγινε λόγος για τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην ελληνική αποστολή, αναφέροντας πως το ποσό άγγιξε τα 550.000 ευρώ! 

Eurovision 2023: Αποκλείστηκε η Ελλάδα - Προκρίθηκε στον τελικό η Κύπρος

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision 2023

«Μετά από τον αποκλεισμό της ελληνικής συμμετοχής η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας πως έγινε η επιλογή του Victor Vernicos για τη φετινή αποστολή στην Εurovision.

«Στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, η ελληνική συμμετοχή απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα από το κοινό του M&S Arena ανάμεσα στους 16 υποψήφιους. Η συμμετοχή των θεατών του κατάμεστου σταδίου κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Βίκτωρα υπήρξε θεαματική καθώς τραγουδούσαν μαζί του το ρεφρέν, αλλά αυτό δεν κατάφερε να στείλει το What They Say στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.

Μόλις 16 ετών, ο Βίκτωρ ήταν ο νεότερος καλλιτέχνης του φετινού διαγωνισμού και όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν οι Βρετανοί διοργανωτές, "Our Eurovision son". Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του διαγωνισμού σε όλες τις φάσεις του, από τις επίπονες καθημερινές πρόβες, τις καθημερινές εμφανίσεις του σε διεθνή media και events, μέχρι και τον Ημιτελικό.

Η ΕΡΤ στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή και είναι περήφανη για την ποιότητα της φετινής συμμετοχής της χώρας μας, όπως και για την καλλιτεχνική ομάδα. Mε επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρήγο παρουσιάστηκε επί σκηνής μια αφαιρετική, σύγχρονη κι άρτια εικόνα, εστιασμένη στα συναισθήματα που προκαλεί το What They Say και το νόημα των στίχων του

Eurovision 2023: Το πρώτο μήνυμα του Victor Vernicos μετά τον αποκλεισμό

Η επιλογή της φετινής συμμετοχής μας στην Eurovision προέκυψε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κοινού και επιτροπής, όπως ακριβώς φέτος θα επιλεγεί άλλωστε και ο νικητής της Eurovision με βάση τους νέους κανονισμούς ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Το What They Say ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το "διαβατήριο" να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ.

Δείτε την εμφάνιση του Victor Vernicos στη σκηνή της Eurovision

Παρότι η ελληνική συμμετοχή δε θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό, η προσπάθεια του Βίκτωρα αξίζει το χειροκρότημα όλων μας, χωρίς να ξεχνάμε καθόλου το νόημα του συγκεκριμένου τραγουδιού, μέσα από το οποίο ο 16χρονος Βίκτωρ μάς καλεί να ''ακούμε'' και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο. To μουσικό ταξίδι του Βίκτωρα μόλις ξεκίνησε με τον πιο συναρπαστικό τρόπο μέσα από έναν διεθνή διαγωνισμό κι όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ''κάθε δυσκολία είναι ένα σκαλοπάτι για την επιτυχία''». 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top