MasterChef 2022: Αυτοί είναι οι 24 παίκτες του φετινού διαγωνισμού

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21.00 και Κυριακή στις 17.45 το MasterClass

MasterChef 2022: Οι 24 Παίκτες Του Διαγωνισμού

Χιλιάδες υποψήφιοι, εκατοντάδες συνταγές, δεκάδες audition και δοκιμασίες!

Δείτε τα highlights του MasterChef 2022

Μόνο 24 όμως κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα της κουζίνας του Masterchef 2022! Οι 24 καλύτεροι μάγειρες ξεκινούν το ωραιότερο ταξίδι για την κατάκτηση της μαγειρικής κορυφής!

  • Από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου MasterChef 2022 καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 21:00
  • Από την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 17:45 MasterChef 2022 – MasterClass

masterchef 2022

Ανατροπή στο MasterChef 2022 - 5 «χαμένοι» παίκτες μπαίνουν στην 24άδα!

Ποιοι είναι οι 24 υποψήφιοι MasterChef 2022;

masterchef 2022

Στάθης, 31 ετών (Ταπραντζής)

Δωρικός, ήρεμος και σίγουρος μαγειρικά για τον εαυτό του, κατάφερε να πάρει το golden pin από τον Πάνο Ιωαννίδη. Ο Στάθης, με καταγωγή από το Αγρίνιο, δηλώνει έτοιμος να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, αφιερώνοντας κάθε επιτυχία του στις κουζίνες του MasterChef 2022 στη σύζυγο αλλά και στη νεογέννητη κορούλα του. Υποστηρίζει πως είναι και «αρχηγός» και «στρατιώτης» την ίδια στιγμή. Δεν φοβάται και είναι έτοιμος να δεχθεί τα σχόλια των κριτών αφού γνωρίζει πως χρειάζεται μεθοδικότητα και λίγα λόγια στις κουζίνες.

Βασιλική, 47 ετών (Δροσάτου)

Χωρίς καμία εμπειρία σε επαγγελματικές κουζίνες, η Βασιλική κατάφερε να πάρει το golden pin από τον Σωτήρη Κοντιζά και αφήνει προς το παρόν την επιχείρηση της στο χώρο της ομορφιάς με ένα και μοναδικό στόχο : να

κατακτήσει μαγειρικά τις καρδιές και τα στομάχια των κριτών με τα πιάτα της. Δηλώνει πως δεν φοβάται την αποτυχία και πως είναι έτοιμη να αποδείξει σε όλους πως επάξια κέρδισε από νωρίς μια θέση στην κουζίνα και στο σπίτι του MasterChef 2022.

Ελισάβετ, 34 ετών (Κοντοκώστα)

Μια καθηγήτρια Γαλλικών από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, πήρε το golden pin από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και «εισβάλλει» στην κουζίνα του MasterChef 2022, με στόχο να κάνει τους κριτές να παραμιλούν με τα πιάτα της. Η αυτοδίδακτη μαγειρικά Ελισάβετ, με καταγωγή από τη βόρεια Εύβοια, αποφάσισε φέτος να δηλώσει συμμετοχή και να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: να είναι η επόμενη MasterChef της Ελλάδας, κερδίζοντας έτσι το δικό της προσωπικό στοίχημα και κάνοντας παράλληλα υπερήφανη όλη την οικογένεια της.

Γιάννος, 34 ετών (Σδούγκας)

Ο Γιάννος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Ήρθε στην Ελλάδα το 2020. Η Ελληνική και η Γαλλική γλώσσα μπλέκονται αυθόρμητα στο λόγο του. Δήλωσε συμμετοχή υπό την πίεση των φίλων του. Υποστηρίζει πως είναι ευγενικός, ειλικρινής και λάτρης της σοκολάτας. Πιστεύει πως η πορεία του στον διαγωνισμό θα είναι γλυκιά και μεγάλη, ελπίζοντας πως στο τέλος θα είναι ένας από τους 24 που θα φτάσει στον τελικό.

Φανή, 22 ετών (Ζιώγα)

Με σπουδές Οινολογίας και Αμπελουργίας – καθώς και με εμπειρία στις ερασιτεχνικές θεατρικές σκηνές - η Φανή πιστεύει πως η μαγειρική δεν είναι μια απλή δουλειά αλλά ένα μεγάλο πάθος. Μπαίνει στον διαγωνισμό με αυτοπεποίθηση δηλώνοντας πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει στους κριτές πιάτα με ταυτότητα και χαρακτήρα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της υποστηρίζει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του MasterChef 2022.

Μάριος, 25 ετών (Λιόλιος)

Χαμογελαστός, χιουμορίστας, μετριόφρων και πάντα ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, ο Μάριος μπαίνει στον διαγωνισμό δηλώνοντας πως του αρέσει να ρισκάρει και να δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα. Με «μικρά» αλλά σίγουρα βήματα ευελπιστεί πως θα φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο διαγωνισμό. Μεγάλο του όνειρο είναι να αποκτήσει το δικό του food truck και να ταξιδέψει στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σταύρος, 38 ετών (Λορέντζος)

Ο Σταύρος υποστηρίζει πως για να κερδίσει κάποιος το MasterChef χρειάζεται συγκέντρωση αλλά και τύχη. Παλαιότερα δήλωνε τελειομανής στις κουζίνες και όχι μόνο. Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησε πως το «τέλειο» δεν υπάρχει και έτσι τώρα δέχεται τα πράγματα, όπως έρχονται. Μεγαλύτεροι υποστηρικτές του η αγαπημένη του σύζυγος και η μόλις λίγων μηνών κορούλα του.

Βασίλης, 28 ετών (Μπόλλος)

Με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, ο Βασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Από μικρός κατάλαβε πως του άρεσε η μαγειρική και το μεγάλο του όνειρο είναι κάποτε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, συνδυάζοντας την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνες τεχνικές. Δηλώνει οξύθυμος αλλά παραμένει πάντα ψύχραιμος μπροστά σε μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις.

Γρηγόρης, 26 ετών (Γιαννόπουλος)

Νέος, άνετος, cool αλλά και ντροπαλός. Με καταγωγή από την Αρχαία Ολυμπία και μαγειρικές τάσεις προς Ασία, ο Γρηγόρης δηλώνει πως μοναδικός του στόχος είναι να κερδίσει τον διαγωνισμό. Για να τα καταφέρει χρειάζεται, όπως υποστηρίζει, να είναι υπομονετικός αλλά και σκληρός. Μεγάλοι του υποστηρικτές τα υπόλοιπα έξι αδέλφια του και οι κολλητοί του φίλοι.

Πέτρος, 31 ετών (Ανδρουλιδάκης)

Με προσωπικό του μότο το «πάω και μυρίζω», ο Πέτρος δεν φοβάται να «λερωθεί» στην κουζίνα του MasterChef 2022. Με μεγάλη αγάπη στη μεσογειακή κουζίνα (κυρίως ελληνική και ιταλική) υποστηρίζει πως αν και χαμηλών τόνων, έχει τα μαγειρικά εφόδια να προχωρήσει αρκετά στον διαγωνισμό, παρουσιάζοντας στους κριτές νόστιμα αλλά και όμορφα πιάτα.

Βασίλης Β., 34 ετών (Βαλέχας)

Ο Βασίλης δεν ξέρει αν θα είναι ο επόμενος MasterChef της Ελλάδας αλλά ένα είναι το μόνο σίγουρο: πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τα καταφέρει. Πιστεύει πως άξια και με το σπαθί του κέρδισε τη θέση του στην κουζίνα και στο σπίτι του MasterChef 2022 και δηλώνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να αποδεχτεί τη μαγειρική πρόκληση και πρόσκληση του MasterChef.

Τζόναθαν, 43 ετών (Χάρτνετ)

Τι δουλειά έχει ένας Καναδός στο MasterChef 2022; Γεννημένος στον Καναδά και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, ο καθηγητής Αγγλικών Τζόναθαν, ο οποίος μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες, είναι ακόμα σούπερ «ερωτευμένος» με την Ελλάδα, ύστερα από τόσα χρόνια που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας δυο παιδιών δηλώνει εξωστρεφής, κοινωνικός, επικοινωνιακός και έτοιμος να καταπλήξει τους κριτές.

Στέφανος, 26 ετών (Σαμανής)

«Αν δεν ρισκάρω τώρα, πότε θα το κάνω»; Με αυτά τα λόγια ο Στέφανος από τη Λευκωσία της Κύπρου μπαίνει με αρχικό στόχο να φτάσει μέχρι τη δεκάδα. Πιστεύει πολύ στον μαγειρικό του χαρακτήρα και υποστηρίζει πως είναι έτοιμος να παίξει και να δείξει σε όλους πόσο ανταγωνιστικός είναι, αν και έχει μέχρι σήμερα μικρή μαγειρική εμπειρία.

Νίκος Π., 35 ετών (Παπαϊωάννου)

Με καταγωγή από το Βόλο, ο Νίκος ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένεια του στο Μιλάνο της Ιταλίας. Γι’ αυτόν η συμμετοχή του στον διαγωνισμό είναι ένα πολύ μεγάλο ρίσκο αφού παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να κάνει το τρελό του όνειρο πραγματικότητα : να μπει στο σπίτι και στη συνέχεια να γίνει ο νέος επόμενος MasterChef της Ελλάδας. Οι κόρες του θεωρούν πως είναι ο καλύτερος μάγειρας στον κόσμο και είναι αυτές, μαζί με τη σύζυγο του, που θέλει περισσότερο να κάνει υπερήφανες.

Χριστόφορος, 31 ετών (Κατσιάνας)

Αν και οι γονείς του τον πίεζαν να πάρει το πτυχίο της Γεωπονικής, η καρδιά του Χριστόφορου χτυπούσε, από τότε που ήταν παιδάκι και χτυπάει μέχρι σήμερα, παθιασμένα για τη μαγειρική. Με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, ο Χριστόφορος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλο του ελάττωμα, όπως υποστηρίζει, είναι πως μιλάει πολύ, το οποίο όμως αντισταθμίζεται από τις μαγειρικές του ικανότητες και τον «ανοιχτό-βιβλίο» χαρακτήρα του.

Νικήτας, 30 ετών (Μπατσικούρας)

Ερασιτέχνης χορευτής και με μικρή σχετικά μαγειρική εμπειρία, ο Νικήτας με καταγωγή από την Καλαμάτα, έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητες του και θεωρεί πως μπορούν να τον φτάσουν αρκετά μακριά στον διαγωνισμό. Με βασική του σύμμαχο τη σύντροφο του, που είναι καθηγήτρια χορού, ο Νικήτας πιστεύει πως μπορεί να «χορέψει στο ταψί» τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους με τα πιάτα που θα σερβίρει.

Παναγιώτης, 28 ετών (Κουμουνδούρος)

Ο Παναγιώτης δηλώνει πως αν και συνήθως έχει μεγάλη αγωνία και άγχος σε νέες καταστάσεις, η είσοδος του στον διαγωνισμό θα είναι μια μεγάλη και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Στον ελεύθερο του χρόνο κάνει cross-fit. Ελπίζει κάποτε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Υποστηρίζει πως θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος στις μεγάλες μαγειρικές προκλήσεις, που τον περιμένουν, παραμένοντας ταπεινός και ψύχραιμος και πάντα προσηλωμένος στο στόχο του.

Ελπίδα, 36 ετών (Μορφούλη)

Με καταγωγή από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, η Ελπίδα τα τελευταία 13 χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Προβλήματα υγείας όμως την απομάκρυναν από τις κουζίνες. Με τη συμμετοχή της, όπως υποστηρίζει, θέλει να αποδείξει στον εαυτό της αλλά και στον σύζυγο της πως είναι έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στην ενεργό δράση, επιστρέφοντας στο σπίτι με το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο του MasterChef 2022.

Καλλιόπη, 25 ετών (Μπεζαντέ)

Η επιμένουσα νικά! Η Καλλιόπη φέτος επανέρχεται δυναμικά και με πολλές περισσότερες γνώσεις. Το όνειρο της έγινε πραγματικότητα. Κέρδισε με το μαγειρικό της σπαθί και τη μεγάλη θέληση της μια θέση στην κουζίνα και στο σπίτι του MasterChef 2022. Αν και με σπουδές στα χρηματικοοικονομικά, η ψυχή της Καλλιόπης ανήκει στη μαγειρική και επιθυμεί διακαώς να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Δημήτρης, 48 ετών (Ταϊρίδης)

Ο Δημήτρης είναι από μικρό παιδί μέσα στις κουζίνες και θέλει μέσω του διαγωνισμού να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο κοσμογυρισμένος πρώην ιδιοκτήτης ιστορικής ψαροταβέρνας, υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα για όλα τα θαλασσινά εδέσματα και όχι μόνο. Δηλώνει ανταγωνιστικός και παράλληλα συνεργάσιμος. Μπαίνει με μικρό καλάθι στον διαγωνισμό αλλά δεν φοβάται να κριθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στις μαγειρικές του γνώσεις.

Γιώργος, 31 ετών (Μελανδίνος)

Μεγάλωσε στα Βράσταμα Χαλκιδικής. Εργάζεται στον Πολύγυρο αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος δεν είναι μόνο ένας δημοτικός υπάλληλος. Είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, με μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική από τα παιδικά του χρόνια. Παράλληλα με την εργασία του, σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Γνωρίζει τις μαγειρικές «αδυναμίες» του αλλά πιστεύει πως είναι σε θέση να φτάσει ψηλά, με σύμμαχο τη γεύση.

Τατιάνα, 53 ετών (Χαρτάτι)

Πριν από χρόνια η κόρη της Τατιάνας είχε λάβει μέρος στο MasterChef Junior. Η αγάπη της για τη μαγειρική την ώθησε φέτος να δοκιμάσει και αυτή την τύχη της στον μεγαλύτερο μαγειρικό διαγωνισμό του κόσμου. Η Τατιάνα, με καταγωγή από την Ινδονησία, είναι πάντα χαμογελαστή, καλοδιάθετη και μέσα στην καλή χαρά. Η σχεδόν…Ελληνίδα, πλέον, επιχειρηματίας συνδυάζει στην κουζίνα τις ελληνικές αλλά και από τον τόπο καταγωγής της γεύσεις, πιστεύοντας πως αυτό είναι ένα καλό εφόδιο για την πορεία της στον διαγωνισμό.

Αναστασία, 26 ετών (Ντμίτρουκ)

Μια pescatarian με μεγάλο της όπλο τη δημιουργικότητα. Γεννήθηκε στην Ουκρανία και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Μιλάει πέντε γλώσσες. Αν και έχει σπουδάσει Θεολογία, η μαγειρική ήταν αυτή που την κέρδισε στο τέλος. Η Αναστασία υποστηρίζει πως είναι παραδοσιακή μαγείρισσα, η οποία πειραματίζεται συνεχώς και πιστεύει πως αν παραμείνει συγκεντρωμένη και ψύχραιμη μπορεί να δείξει πολλά στους συμπαίκτες της και στους κριτές.

Νίκος, 42 ετών (Μπέρκας)

Οξυδερκής, χαλαρός, μουσικόφιλος, βιβλιοφάγος και λάτρης των μεγάλων προκλήσεων. Χωρίς εμπειρία στις επαγγελματικές κουζίνες, ο Νίκος θέλει να τα δώσει όλα και μπαίνει με άγχος αλλά και με μεγάλο πάθος στην κουζίνα του MasterChef 2022. Δηλώνει πως μαθαίνει εύκολα και γρήγορα και ρουφάει γνώσεις σαν το σφουγγάρι. Γνωρίζει πως ο προσηνής χαρακτήρας του θα κερδίσει τους συμπαίκτες του αλλά ο πρωταρχικός του στόχος είναι να κερδίσει τους κριτές με τα πιάτα του.

MasterChef 2022

Από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου MasterChef 2022 καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 21:00

Από την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 17:45 MasterChef 2022 – MasterClass

 

Ποιος θα «κάψει» έναν – έναν τους αντιπάλους του;

Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;

Ποιος θα γευθεί τη νίκη;

Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Μόνο ένας θα αναδειχθεί MasterChef 2022!

Έμπνευση, ανταγωνισμός, δημιουργία, ένταση, αγωνία, συγκίνηση!

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top