Όταν το τένις εμπνέει το Χόλιγουντ!

Από τον Γούντι Άλεν στους... άτακτους Tom & Jerry

Δείτε το βίντεο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Ο πλανήτης ζει στους ρυθμούς τoυ Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Δεν είναι λίγες οι φορές που το Χόλιγουντ έχει εμπνευστεί από τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις, ή από ιστορίες που το τένις είναι αφορμή. Ακόμα κι ο μετρ του μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ, έχει υπογράψει ταινία με το τένις σε πρώτο ρόλο.   

Match Point

Τζόναθαν Ρις Μάγιερς και Σκάρλετ Γιοχάνσον στο Match Point

Ο Γούντι Άλεν στο φιλμ που έχει τίτλο τον τενιστικό όρο Mach Point, παρουσιάζει την μοιραία σχέση ενός παντρεμένου καθηγητή τένις με την αρραβωνιαστικιά του κολλητού του.

Έμμα Στόουν

Η Έμμα Στόουν στην ταινία «Η Μάχη των φύλων»

Στο έργο «Η Μάχη των φύλων» παρακολουθούμε την πραγματική αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Μπιλι Τζιν Κινγκ και του σεξιστή πρώην πρωταθλητή Μπόμπι Ριγκς. Μια παρτίδα τένις κι ένα στοίχημα αλλάζουν τα στερεότυπα μιας οπισθοδρομικής κοινωνίας.

Στη δεκαετία του '80, κάθε αγώνας τους γινόταν παγκόσμιο πρωτοσέλιδο. «Μπιοργκ εναντίον Μάκενρο» και η συγκλονιστικότερη κόντρα στην ιστορία των κορτς μεταφέρεται στον κινηματογράφο.

Για τους λάτρεις του παλιού Χόλιγουντ -κι όχι μόνο-, υπάρχει το φιλμ μυστηρίου «Άγνωστοι στο Τραίνο» του 1951 που υπογράφει ο μετρ της αγωνίας Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Tom & Jerry

Όταν ο Τομ κυνηγούσε τον Τζέρι στα γήπεδα του τένις

Δεν είναι όμως μόνο οι ταινίες, υπάρχουν και τα καρτούν. Το 1949, ο Τομ κι ο Τζέρι πήραν ανά χείρας τις ρακέτες τους.

Ίσως το επόμενο φιλμ που θα δούμε στο σινεμά να εμπνευστεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη… Έως τότε η υπερηφάνεια μας κερδίζει το παιχνίδι!

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top