Digea: Σε ποιες περιοχές θα πρέπει να γίνει επανασυντονισμός των καναλιών

Ψηφιακή μετάβαση για Σκύρο, Μαγνησία, Σποράδες, Εύβοια, Λάρισα και Καρδίτσα

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η επόμενη φάση της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης για την δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση. Αυτή τη φορά η διαδικασία θα επηρεάσει τη Μαγνησία, τις Σποράδες, τη Σκύρο, καθώς και περιοχές στη βόρεια Εύβοια, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Ολοκληρώνεται η Β' ψηφιακή μετάβαση στην κεντρική Ελλάδα

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους στις νέες συχνότητες, ενώ όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Η διαδικασία του επανασυντονισμού είναι εύκολη και δεν απαιτεί την αγορά ή την προσθήκη κανενός νέου εξοπλισμού. 

Βήματα συντονισμού/ επανασυντονισμού:

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού ο τηλεθεατής χρειάζεται:

  1. να μεταβεί στο μενού του δέκτη του,
  2.  να επιλέξει «Εγκατάσταση» ή «Ρυθμίσεις » (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη),
  3.  εάν επιλέξει αυτόματο συντονισμό, ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα,
  4.  εάν επιλέξει χειροκίνητο συντονισμό, ο δέκτης αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας,
  5. στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ ΝΑΙ
  6. επιλέγει έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Μαύρη οθόνη μετά από επανασυντονισμό

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Το έργο της μετάβασης, το οποίο έχει αναλάβει η Digea από κοινού με την ΕΡΤ και πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκης οδηγίας, θα προχωρήσει σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

Κατ' αυτόν τον τρόπο οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αποκτήσουν τις τελικές τους διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής, ενώ παράλληλα θα αποδεσμευτεί φάσμα για τις νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Η επόμενη μετάβαση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26/2/2021 και επηρεάζει τις περιοχές Καβάλα – Θάσο – Ξάνθη – Σέρρες – Δράμα - τμήμα ν. Ροδόπης. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top