Νέα μέθοδος προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίζουμε την ζωή

Mετατρέψτε τον φόβο σε δύναμη

Τσαρούχα

Η ζωή της Μαρίας Τσαρούχα μοιάζει με big – bang άλλωστε και η ίδια αποτελεί ένα πλάσμα γεμάτο ενέργεια που την διοχετεύει στην υποκριτική, στην σκηνοθεσία και στους αγαπημένους της. Με σημαντικές σπουδές στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών στην Νέα Υόρκη και ύστερα από είκοσι χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης η καλλιτέχνης έρχεται να προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό της μια ακόμα ψηφίδα.

Σήμερα η Τσαρούχα από την θέση πλέον του συγγραφέα παρουσιάζει το βιβλίο της «ο Συμπαντικός ηθοποιός» έναν διαφορετικό τρόπο  προσέγγισης της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας μέσα από μια πρωτοποριακή θεωρία και μέθοδο που η ίδια έχει δημιουργήσει την «Perpetual acting and Directing» (PAD). 

Σύμφωνα με την μεθοδολογία ο ηθοποιός καλείται να βρει τον αφηγηματικό χάρτη του χαρακτήρα του μέσα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη βιογραφία του και τελικά μαθαίνει πως να «δρα στη σκηνή»… 

Το βιβλίο σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει να απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με την υποκριτική όμως η Τσαρούχα φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα εγχειρίδιο με πολλαπλούς αποδέκτες και να μην περιοριστεί σε εκπροσώπους της δραματικής τέχνης. 

Η δημιουργός της PAD επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τους κανόνες της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να ξεκλειδώσει τα μικρά, τα μεγάλα και τα άπειρα της ανθρώπινης ύπαρξης: «μιλάω για τους ρόλους που όλοι μας ενδυόμαστε στη ζωή και το ποιοι αληθινά είμαστε», επισημαίνει η Τσαρούχα στο star. gr. 

Τα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί είναι πολυποίκιλα όπως: τρόποι αυτογνωσίας και life coaching, φιλοσοφικές τοποθετήσεις, η επαναπροσέγγιση του αξιακού συστήματος, η ανάλυση της Οδύσσειας. Έκπληξη προκαλεί καθώς θέση στην PAD έχουν και οι νόμοι της κοσμολογίας.Tα στερεότυπα «σπάνε» και μέσα από την μέθοδο έρχονται κοντά δυο, θεωρητικά, «ξένοι» κόσμοι. Η υποκριτική με την κβαντική φυσική δρουν αλληλεξαρτώμενα με στόχο να γνωρίσει ο αναγνώστης τον ίδιο του τον εαυτό, είτε είναι καλλιτέχνης ή όχι. Όλα ξεκίνησαν όταν η ηθοποιός αποτόλμησε ένα εσωτερικό ταξίδι με προορισμό την αυτογνωσία «προσπαθούσα να βρω απαντήσεις στο «ποιος είμαι» εντός και εκτός σκηνής και τότε πήρα όσα έψαχνα μέσα από την κβαντική φυσική. Έτσι γεννήθηκε  το βιβλίο  μου «ο Συμπαντικός Ηθοποιός» που αποτελεί το απόσταγμα έρευνας 15 ετών» τονιζει η Τσαρούχα στο star.gr.

Η ξεχωριστή ματιά της κέντρισε το ενδιαφέρον της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και το βιβλίο είναι έκδοση της ενώ καταλύτης στην συνεργασία είναι ο δραστήριος και βαθύς γνώστης τηε φυσικής Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης.

Η μέθοδος PAD έχει ήδη περάσει τα σύνορα κερδίζοντας την  επιβράβευση Αμερικανικών σχολών Δραματικής τέχνης ενώ η δημιουργός της ετοιμάζει βαλίτσες για να την διδάξει στις Η.Π.Α. Στην χώρα μας η πρώτη επίσημη παρουσίαση της καινοτόμου θεωρίας και μεθόδου αλλά και του βιβλίου «ο Συμπαντικός Ηθοποιός» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 12.00  στην ΕΣΗΕΑ ( Ακαδημίας 20). Θα προλογίσει ο Παναγιώτης Φιλντίσης  αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ευστράτιος Θεοδοσίου, αστροφυσικός, πρόεδρος της Ε.ΕΦ. και οι ηθοποιοί Άγγελος Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα,  ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, ο ερευνητής Χρήστος Δημόπουλος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας 

Της Έλγκας Νταϊφά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top