«Αλήθειες με τη Ζήνα»: Καλεσμένη η Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη

Στις 12:00 στο Star

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 12:00 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» καλεσμένη είναι η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για την ηγεσία του φορέα της κεντροαριστεράς, υποδέχτηκε στο σπίτι της στα νότια προάστια τη Ζήνα Κουτσελίνη.

Ειλικρινής και αφοπλιστική,  δε δίστασε να αποκαλύψει τις αλήθειες της. 

6 χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα της,  όταν απέκτησε την πρώτη της κόρη, είπε μέσα της ότι αυτά που έμαθε από τον πατέρα της πρέπει να τα συνεχίσει και να κάνει πράξη όλα όσα της δίδαξε. Διαφορετικά θα ήταν σα να τον ξέχναγε. Αυτός ήταν και ο λόγος, που ασχολήθηκε  με την πολιτική.  

Για μια γυναίκα είναι δύσκολο να φτάσει στην προεδρία του κόμματος και ακόμα πιο δύσκολο να εδραιωθεί. Παραδέχεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί κριτική απαξίωσης, υποβάθμισης και χρειάστηκε να δουλέψει 10πλάσια από τους άντρες συντρόφους της. 

Κοιτάει πάντα στα μάτια τους ανθρώπους και την ενοχλεί όταν της μιλάνε και δεν την κοιτούν στα μάτια. «Αυτοί που το κάνουν έχουν δεύτερες σκέψεις», δηλώνει. 

Θυμάται τα παιδικά της χρόνια  και τις ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές. 'Ηταν δεμένη οικογένεια, δε θα ξεχάσει ποτέ το τρυφερό βλέμμα των γονιών της.  Ο πατέρας της, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, ήταν αυστηρός, δεν την άφηνε να κινείται ελεύθερα. Εκείνη διεκδικούσε, επαναστατούσε,  κατάφερε να ανοίξει το δρόμο για τη μικρότερη αδελφή της, ώστε να μεγαλώσει με λιγότερους περιορισμούς. 

Συγκινημένη αναφέρεται στην απώλεια των δικών της ανθρώπων, που μέσα σε 6 μήνες έχασε και τους δυο γονείς από καρκίνο. "Η απώλεια είναι μια πληγή, που δεν κλείνει ποτέ, όλες οι δυσκολίες", αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Μιλάει για τη μάχη με τον καρκίνο, που έδωσε και η ίδια και η αδελφή της . "Ο φόβος δε φεύγει ποτέ, τον βάζεις στην άκρη και προχωράς". Ο λόγος που δημοσιοποίησε το πρόβλημά της υγείας της,  ήταν για να στηρίξει τις γυναίκες, που ήρθαν αντιμέτωπες με την ίδια ασθένεια και στέλνει μήνυμα "να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον προσέχουμε". 

Γυρίζει το χρόνο πίσω στα φοιτητικά της χρόνια τότε που γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο. 10 χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν παιδί. Οι γιατροί της είχαν αποκλείσει ότι θα γινόταν ποτέ μητέρα. Και όμως. Η κόρη της από τον πρώτο γάμο είναι σήμερα 20 ετών και έχει ένα γιο και μια κόρη από το δεύτερο . Τα παιδιά της είναι ο ήλιος στη ζωή της. Από αυτά αντλεί δύναμη, αυτά την κάνουν να νιώθει γεμάτη. Αυτό που τη θλίβει είναι ότι δε γνώρισαν τους παππούδες τους.

Βιώνει μια περίοδο άγχους και στρες λόγω των  εκλογών  για την ηγεσία της κεντροαριστεράς σε λίγες ημέρες. Θέλει και ελπίζει το εγχείρημα να πετύχει και ελπίζει να υπάρχει συμμετοχή. Προτρέπει τις γυναίκες να πάρουν την υπόθεση συμμετοχής στα χέρια τους "τσιγκλίζοντας" άντρες και νέους να προσέλθουν στην κάλπη. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top