Τα… τανκς και τα κουνέλια στην αναβολή της δίκης Κουρτάκη – Τζένου μετά τη μήνυση Καμμένου

Λόγω κωλύματος του συνηγόρου των δημοσιογράφων

Για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε η δίκη των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, λόγω κωλύματος του συνηγόρου τους Μάκη Βορίδη ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Παρών στη δίκη ήταν ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος έχει μηνύσει τους δύο κατηγορουμένους, παρών ήταν και ο κ. Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτακης εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειροπουλο.

Κατά του αιτήματος τάχθηκε η συνήγορος και σύζυγος του Πάνου Καμένου Ελενα Τζούλη, η οποία έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών.

«Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτακης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως  έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπετε, επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική, αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή  θα δυσχεραθεί η πρόοδος της δίκης. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά» είπε η κ. Τζούλη.

Η πρόεδρος ωστόσο, ανακοίνωσε ότι η δίκη θα διακοπεί καθώς δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.

Σε δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει: «Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (...) έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για να συνεχίσουν να απειλούν.... Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε.»

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε πως έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη προσθέτοντας ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε  και τα τανκς.»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top