Crash Test σε Voice και Rising Star - Όσα μας αρέσουν και όσα μας χαλάνε

Eίπαμε να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τι παίζει τελικά με το ένα και τι με το άλλο

Crash Test σε Voice και Rising Star

Δυναμικά ξεκίνησαν φέτος τα μουσικά talent shows και μάλιστα τα λες και πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους!

Ο λόγος; Για το Rising Star που προβάλλεται στον Ant1 κάθε Κυριακή και το «The Voice» που προβάλλεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.

Και είπαμε να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τι παίζει τελικά με το ένα και τι με το άλλο, τι μας αρέσει στο ένα, τι στο άλλο και τι μας κάνει να κάνουμε ζάπινγκ!

Η αλήθεια είναι ότι το Rising Star θυμίζει αρκετά το περσινό Voice, αφού παρουσιαστής είναι ο Γιώργος Λιάγκας και στην επιτροπή βρίσκεται η Δέσποινα Βανδή και ο Αντώνης Ρέμος. New entries ο Κώστας Μακεδόνας και ο Χρήστος Μάστορας.

Από την άλλη στο κανάλι του Φαλήρου, είδαμε για πρώτη φορά τον Σάκη Ρουβά να αφήνει τον ρόλο του παρουσιαστή και να κάθεται στην καρέκλα του coach.

Αλλά είδαμε και πολλά ακόμα…!

Αρχικά, δεν θα κρύψουμε ότι η είδηση πως τις μισές ημέρες της εβδομάδας, το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι γεμάτο με πολύωρα μουσικά talent shows στη βραδινή του ζώνη (Τετάρτη και Πέμπτη ΣΚΑΙ και Κυριακή ΑΝΤ1) έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι θα «μπουχτίσουν» και τελικά θα αρχίσουν να βλέπουν σειρές και ταινίες.

Αλλά κρίνοντας από τα νούμερα τηλεθέασης, μάλλον το πήραν πίσω και έχουν «κολλήσει» στους τηλεοπτικούς τους δέκτες, χαρίζοντας χαμόγελα στα στελέχη τόσο του καναλιού των Σπάτων, όσο και του Φαλήρου.

Λαμπερό, φαντασμαγορικό και πολλά υποσχόμενο είναι το νέο show του ANT1. Το εντυπωσιακό σκηνικό με τον «μαύρο» τοίχο σε συνδυασμό με τα φώτα που δίνουν λάμψη και χρώμα θυμίζει ακριβές παραγωγές του εξωτερικού.

«Το πιο πρωτοποριακό και διαδραστικό talent show που έχει προβληθεί μέχρι στιγμής στην ελληνική τηλεόραση», όπως χαρακτηρίζεται σε όλα τα δελτία τύπου του καναλιού, έχει κάνει τον τηλεθεατή την πέμπτη καρέκλα της κριτικής επιτροπής! Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι βλέπουν το show, έχουν τόσο ενεργό ρόλο που η γνώμη τους επηρεάζει στο ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση, αφού με το «ναι» τους μπορεί να σηκώσουν τον τοίχο και να στείλουν τον εκάστοτε διαγωνιζόμενο μέχρι τον… τελικό!

Όσο για την κριτική επιτροπή, το κανάλι του Αμαρουσίου χρησιμοποίησε δοκιμασμένη συνταγή, ίδια με αυτή από το περσινό Voice: Δέσποινα Βανδή και Αντώνης Ρέμος. Δεν είναι μόνο «δυνατά» ονόματα, αλλά έχουν περάσει το τεστ και όλοι ξέρουν ότι η… καρέκλα τους πάει, άσε που και η χημεία τους είναι εκρηκτική!

Από την πρεμιέρα κιόλας του Rising οι δυο τους… έκαναν «παιχνίδι», οι ατάκες «έδιναν και έπαιρναν», στο δεύτερο live είδαμε τον Ρέμο να κάνει μέχρι και push ups, ενώ στο τρίτο περιμένουμε την σπανακόπιτα της Δέσποινας Βανδή! Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που γελούσαν περισσότερο με το δίδυμο επί εποχές Voice και χαρακτηρίζουν κάπως επιτηδευμένα τα αστειάκια αυτά και τις… «εντάσεις».

Να προσθέσουμε, δε, ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι και λίγο πιο χαλλλλαρός (ως βέρος Σαλονικιός) και πιο πολύ μέσα στα νερά του φέτος! Μόνος του αντίπαλος ο παλιός του εαυτός ως κριτής, τότε που έκανε πιο αυθόρμητα πειράγματα και οι ατάκες του σε έκαναν να λυθείς στα γέλια! Εκείνοι που συμφωνούν με αυτό, ελπίζουν απλά στην πορεία να στρώσει…

Στις άλλες δυο καρέκλες κάθεται ο Χρήστος Μάστορας και ο Κώστας Μακεδόνας, αλλά τους λες και λίγο… «άχρωμους» ακόμα. Μπορεί να μην έχουν βρει τον ρυθμό τους, μπορεί έτσι να είναι! Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το ότι ο Μάστορας έχει φέρει νέο αέρα στο κομμάτι του coaching, αφού είναι και ο μικρότερος ηλικιακά τραγουδιστής που έχει καθίσει σε αυτή τη θέση. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν διαπιστώσει ότι ο…  Χρήστος δείχνει να θέλει να «φανεί» λίγο περισσότερο από τους άλλους, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να υπερβάλει (τόσο) στις αντιδράσεις του. Τηλεόραση κάνουμε, αλλά είπαμε…

Από την άλλη, ο Κώστας Μακεδόνας, αν και σπουδαίος ερμηνευτής, «δεν το έχει» τηλεοπτικά. Η γνώμη του είναι σεβαστή από όλους – δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς -, αλλά ο ίδιος είναι… σαν να βαριέται. Ακόμα, όμως, και τις στιγμές που είναι πιο… μέσα στο θέμα, είναι πιο «βαρύς» κι εμείς θέλουμε πιο χαρωπά και χαριτωμένα πρόσωπα και λέξεις!

Όσο για τον παρουσιαστή του παιχνιδιού, είναι ο Γιώργος Λιάγκας που ξέρουμε και βλέπουμε τόσα χρόνια. Του πάνε τα βραδινά σόου. Είναι πιο… sur mesure, όπως τα κοστούμια του! Ετοιμόλογος, επικριτικός, εύστοχος, άμεσος, είναι παρουσιαστής σόου με όλη τη σημασία της έννοιας! Φέτος, δε, θέλεις λίγο ότι φταίει ο χωρισμός, λίγο τα κιλά που έχασε, έχει γίνει ακόμα πιο πολύ εγωκεντρικός. Τα δε σεξιστικά σχόλια που κάνει εδώ και δυο Κυριακές έκαναν ακόμα και την Δέσποινα Βανδή να τον ρωτήσει τι έχει πάθει. Στα μείον του show είναι οι «μπηχτές» της κριτικής επιτροπής και του παρουσιαστή για το Voice!

Κατεβαίνοντας τώρα προς Φάληρο μεριά, φτάσαμε στο στρατόπεδο του ΣΚΑΙ, που έχει μπει για τα καλά στην ψυχαγωγία, αν και μέχρι πρότινος ήταν αμιγώς ενημερωτικό κανάλι.

Εκεί, βλέπουμε το «The Voice». Πρωτάρηδες οι του καναλιού, βετεράνοι οι τηλεθεατές στη διαδικασία του σόου. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο μουσικό talent show που επικεντρώνεται στην φωνή του εκάστοτε διαγωνιζόμενου και όχι στην εμφάνιση. Πατώντας το μαγικό κουμπί, όταν τους αρέσει αυτό που ακούνε, οι coaches κάνουν τη δική τους… «εξομολόγηση» στους παίκτες λέγοντας «ΣΕ ΘΕΛΩ».

Φέτος, αναμφισβήτητα το πιο λαμπερό πρόσωπο του show είναι ο Σάκης Ρουβάς! Μέχρι πέρυσι τον είχαμε συνηθίσει όρθιο σε ρόλο παρουσιαστή, τώρα - για πρώτη φορά - κάθεται στην κόκκινη πολυθρόνα του κριτή. Ο κορυφαίος Έλληνας star έχει άποψη, διεκδικεί τους καλύτερους και η πείρα του στην σκηνή τον βοηθά να «κερδίσει»  στην ομάδα του τους παίκτες. Ο Σάκης είναι ο Σάκης!

Γυναίκα της κριτικής επιτροπής η Έλενα Παπαρίζου. Έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο με την καίρια άποψή της, όσο και με τα σέξι σύνολά της. Όμως, η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί παραπάνω από όσο «πρέπει» να αυτοπροβληθεί. Ενδεικτικά… με την πρώτη ευκαιρία τραγουδάει… σε ένα show, το οποίο επικεντρώνεται στους παίκτες και όχι στους coaches. Έχει χαρακτηριστεί – χαριτωμένα πάντα – και η Καλομοίρα του Voice, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που της… ξεφεύγουν αγγλικά – και ο μέσος τηλεθεατής θέλει υπότιτλους!

Ο Κωστής Μαραβέγιας με τον Πάνο Μουζαράκη εκπροσωπούν το ίδιο είδος μουσικής και κάνουν πολύ παρέα και στην προσωπική τους ζωή, για αυτό τον λόγο έχουν χημεία μεταξύ τους! Είναι χαλαροί, κάνουν εύστοχα σχόλια και αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όσους ισχυρίστηκαν όταν άκουσαν πως θα πάρουν μέρος στο σόου ότι μάλλον δεν θα μπορούσαν να τοποθετηθούν καίρια στις εμφανίσεις ποπ ή καθαρά λαϊκών διαγωνιζομένων.

Αλλά οι εκπλήξεις που επεφύλασσαν δεν σταματάνε εκεί, γιατί πολύ απλά λίγοι είναι αυτοί που δεν ξεκαρδίζονται με τα… outsiders!

Γιώργος στο τιμόνι της παρουσιάσης και αυτού του σόου, Καπουτζίδης όμως! Μήπως θα ήταν καλύτερος αν βρισκόταν μόνο στα backstage του παιχνιδιού; Και αυτό γιατί δείχνει να μην «πατάει» στα πόδια του όσον αφορά το κομμάτι της παρουσίασης. Για πολλούς, αδικείται! Πολλά, όμως, μπορούν να αλλάξουν (μακάρι δηλαδή!) όταν τελειώσουν τα blind auditions και περάσει το σόου στη διαδικασία των live. Μπορεί να κρατάει όλη του την ενέργεια και το ταλέντο για τότε!

Όσο για τους παίκτες και των δυο παιχνιδιών, εκείνοι του Rising Star έχουν ξεχωρίσει περισσότερο, για παράδειγμα, μας έχει μείνει στο μυαλό ο 16χρονος με την εκπληκτική φωνή που έσπασε κάθε ρεκόρ στην ψηφοφορία του κόσμου. Σε αντίθεση με τους παίκτες του «The Voice», οι οποίοι έχουν «επισκιαστεί» από την κριτική επιτροπή.

Οι φωνάρες, όμως, παραμένουν φωνάρες και στα δύο σόου και ενίοτε σε κάνουν να πεις και ένα «ουάου»!

Φεύγοντας από τη σκηνή και περνώντας στο κομμάτι του backstage, έχουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια. Λίγο «άνευρη» θα έλεγε κανείς ότι είναι η Έλενα των Otherview. Σε πολλούς δεν είναι καν σαφές τι ακριβώς κάνει εκεί, εκτός από το να παίρνει ρίσκο, αλλάζοντας ρόλο μιας και από τραγουδίστρια γίνεται παρουσιάστρια.

Στον αντίποδα, η Καλομοίρα του Rising Star! Λίγο αγγλικά (με σωστή προφορά και όχι αλά… Τσίπρα), λίγο ελληνικά, την άκρη τη βγάζεις! Και σε διασκεδάζει και γελάς και ομορφαίνει και η τηλεόραση! Όλα σε ένα σα να λέμε! Λίγο το πιο «θλιμμένο» ύφος να μείωνε, θα ήταν πιο καλά! Αλλά ξέροντας πόσο αυθόρμητη είναι, λέμε… χαλάλι!

Ασχολίαστο ας μην περάσει, τέλος, και το κομμάτι του reality που έχουν και τα δύο σόου και που, αν και βοηθάνε στις μετρήσεις της AGB, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους «χαλάει» αυτό. Άλλωστε, οι παίκτες διαγωνίζονται για τις φωνές και όχι για τις ζωές τους!

 

 

Της Κάσσι Φιλιππιτζή και της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top