17 νέες εκδόσεις που θα διαβάσουν τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 3-14 ετών

Παιδιά: 17 Ενδιαφέροντα Βιβλία

Υπέροχα βιβλία που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες αλλά και όσοι αισθάνονται  τη μαγεία των εορτών. Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα τους κρατήσουν μοναδική συντροφιά τις γιορτινές ημέρες. Πρόκειται για νέες εκδόσεις με προσεγμένα κείμενα και όμορφες εικονογραφήσεις. 

«18 νέες εκδόσεις που θα σας ενθουσιάσουν»

«Το όνομά μου είναι Κ.Π. Καβάφης» του Νίκου Μαθιουδάκη και του Μάνου Μπονάνου

«Κ.Π. Καβάφης, ο ποιητής της «Ιθάκης». Η ζωή και τα ταξίδια του Αλεξανδρινού ποιητή, η εποχή του και η υποδοχή του έργου του, οι αγαπημένες του λέξεις και όλα όσα συνθέτουν το ύφος της ποίησής του.

Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, για τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών, μέσα από αφήγηση, εικόνες και επιλεγμένα αποσπάσματα του λόγου τους. Για αναγνώστες κάθε ηλικίας. Η εξαιρετική εικονογράφηση είναι της Αγγελικής Μπόζου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

«Το όνομά μου είναι Γιώργος Σεφέρης» του Νίκου Μαθιουδάκη και του Μάνου Μπονάνου

Ο Γιώργος Σεφέρης είναι ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται τα παιδικά χρόνια και η ενήλικη ζωή του, τα ταξίδια και οι λέξεις του, η κριτική υποδοχή του έργου του, ο ποιητικός του λόγος. Για αναγνώστες κάθε ηλικίας.Η εξαιρετική εικονογράφηση είναι της Αγγελικής Μπόζου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

«Ο Περίπατος του Αριστοτέλη» του Ζήση Παπαϊωάννου και του David Galih

Ο Ζήσης Παπαϊωάννου διηγείται και αφηγείται πώς γινόταν το μάθημα στο Λύκειο του Αριστοτέλη. Φιλοσοφία ή ρητορική; Πρωινό ή απογευματινό μάθημα; Ο μικρός μαθητής του, ο Θεόφραστος, ανυπομονεί για το επόμενο μάθημα με τον σπουδαίο φιλόσοφο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται και ακούγεται!

Στην αρχαία Αθήνα, μέσα σ’ έναν όμορφο κήπο, είναι το σχολείο του Αριστοτέλη, του μεγάλου φιλόσοφου της αρχαιότητας. O Αριστοτέλης είναι σπουδαίος δάσκαλος κι έχει πολλούς μαθητές.

Το σχολείο του δεν έχει τάξεις, μα έχει μια καταπράσινη αυλή και μια μεγάλη βιβλιοθήκη! Πώς είναι άραγε ένα μάθημα στη σχολή του

Αριστοτέλη; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Η Σπηλιά του Πλάτωνα» της Αθηνάς Μαξίμου και του David Galih

Κάποτε ο Πλάτωνας, ο σπουδαίος αρχαίος φιλόσοφος, διηγήθηκε τον μύθο του σπηλαίου: Σε μια σπηλιά βαθιά στη γη ζούσαν άνθρωποι που δεν είχαν βγει ποτέ από αυτή. Νόμιζαν πως η σπηλιά και όσα έβλεπαν και άκουγαν σε αυτήν ήταν όλος ο κόσμος.
Τι θα γινόταν άραγε αν ένας από αυτούς κατάφερνε να βγει έξω από τη σπηλιά και να δει τον ήλιο για πρώτη φορά;
Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 5+, με φροντισμένη εικονογράφηση και όμορφα κείμενα, φέρνει στους μικρούς αναγνώστες τα κλασικά έργα της αρχαίας ελληνικής  γραμματείας.

Τα κείμενα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες (ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι) που γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα έργα και μεταφέρουν στα παιδιά σπουδαίες ιδέες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Ο πρώτος μαραθωνοδρόμος» της Άννης Θεοχάρη και της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη διασκευάζει την ιστορία του πρώτου μαραθωνοδρόμου, που διηγήθηκε πρώτος ο Ηρόδοτος. Εικονογράφηση και αφήγηση της Άννης Θεοχάρη.

Ο στόλος των Περσών απειλεί την Αθήνα και ο Φειδιππίδης αναλαμβάνει να τρέξει ως τη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.
Όμως εκείνοι γιορτάζουν την ιερή γιορτή του Απόλλωνα και απαγορεύεται να πολεμήσουν μέχρι την επόμενη πανσέληνο.
Τώρα ο Φειδιππίδης πρέπει να τρέξει πίσω στην Αθήνα για να ειδοποιήσει τους Αθηναίους που ετοιμάζονται για τη σπουδαία Μάχη του Μαραθώνα… Πώς τελειώνει η ιστορία του Φειδιππίδη; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

«Κάλαντα καβάλα σε καμήλα» του Μάνου Μπονάνου

Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μόνο λιχουδιές μπροστά στο τζάκι, δώρα κάτω από το δέντρο και χιονοπόλεμος στην παγωμένη γειτονιά; Τα Χριστούγεννα στο παραμύθι του Μάνου Μπονάνου είναι αναπάντεχα αλλιώτικα. Έχουν χουρμάδες και μπανάνες και κάλαντα πάνω σε καμήλες. Έχουν κι ένα μικρό μανάβικο, γεμάτο μυρωδιές και χρώματα.

Μια ευφάνταστη χριστουγεννιάτικη ιστορία, φτιαγμένη σαν παλιό παραμύθι, με τα μαγικά χρώματα του Βασίλη Σελιμά. Ένα βιβλίο που παρά την καινοτομία του μεταφέρει ατόφια τη χρυσόσκονη των γιορτινών ημερών και μας γεμίζει αγάπη κι αισιοδοξία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά.

«Ο χαμένος τάρανδος» της Ρέιτσελ Χίλτς

Ο Άι-Βασίλης πάει, τρελάθηκε!
Πώς τα Χριστούγεννα τώρα θα σώσει;
Ο καλύτερός του τάρανδος χάθηκε!
Ποιος άλλος βοήθεια θα του δώσει;

Ακολουθήστε τον ξεπαγιασμένο Αϊ-Βασίλη καθώς προσπαθεί να δώσει λύση σ’ ένα ξαφνικό πρόβλημα που απειλεί να στερήσει τα παιδιά από τα δώρα τους.

Μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα σας κάνει να γελάσετε πολύ!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Πουπέτ - Η γάτα που μισούσε τα Χριστούγεννα» της Δέσποινας Ηρακλέους

Η Πουπέτ είναι η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο,
με δική της γυμνάστρια, στυλίστα και υπηρέτες.
Ζει ευτυχισμένη σ’ έναν ψηλό πύργο με τη λαίδη Ρόζα Γουίδερντον.
Μόνο τα Χριστούγεννα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευτυχισμένη.
Η Πουπέτ μισεί τα Χριστούγεννα!
Αποφασίζει λοιπόν ότι πρέπει να ξεφορτωθεί τον Άγιο Βασίλη.
Εκπαιδευμένες μέλισσες, σκυλιά, κροκόδειλοι στην πισίνα,
φύλακες που μελετούν τριγωνομετρία για να πετύχουν τους ταράνδους
– κι αυτά είναι μόνο ένα μέρος από το σχέδιό της.
Τα φετινά Χριστούγεννα όμως θα ανακαλύψει κάτι
που δεν το περίμενε ποτέ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Το Χριστούγεννο» της Μαρίας Λοιζίδου

Η ιστορία του Χριστούγεννου γεννήθηκε στην χούφτα ενός μικρού χεριού. Κάποιοι λένε πως έμοιαζε με λάμψη, κάποιοι με μελωδία, μα όλοι συμφωνούν πως το Χριστούγεννο ανέδιδε ζεστασιά. Μέχρι που στην πόλη έφτασαν καινούρια πράγματα, τα καινούρια πράγματα έφεραν καινούριες συνήθειες και το Χριστούγεννο δεν το θυμόταν πια κανείς. Σχεδόν κανείς… ώσπου απλώθηκε ένα βαθύ, πυκνό, σκοτάδι. Μπορεί η ευχή ενός παιδιού να ξυπνήσει ξανά τη δύναμη του Χριστούγεννου; Μια ιστορία για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Peppa Pig: H Πέππα συναντά τον Αϊ-Βασίλη» της Lauren Holowaty

Μία νέα, γιορτινή ιστορία με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών Πέππα και Τζορτζ!
Στο παιδικό εργαστήρι, τα παιδάκια οργανώνουν μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Έχουν καλέσει και τον Αϊ-Βασίλη, αλλά αυτός είναι πολύ
απασχολημένος αυτή την εποχή! Ευτυχώς, ο ξεχωριστός καλεσμένος
τους τελικά φτάνει στην ώρα του και έχει μια ακόμα πιο ξεχωριστή έκπληξη για την Πέππα και τους φίλους της!

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

MΟΥΣΙΚΗ

«Παρέα με τον Μότσαρτ» της Γιούλας Μιχαήλ

Μια τρελή βιογραφία του διάσημου Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ – τρελή, γιατί την ιστορία της ζωής του τη διηγούνται τα πνευματικά παιδιά του, δηλαδή τα μουσικά του έργα! Κάθε έργο λέει την προσωπική του εμπειρία από τον συνθέτη και όλες οι ιστορίες μαζί πλέκουν τη ζωή του. Μια ζωή που, παρότι σύντομη, ήταν γεμάτη συγκινήσεις.
Το βιβλίο περιέχει QR Code, το οποίο σκανάρετε για ν’ ακούσετε την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.
Η σειρά «Οι Μεγάλοι Μουσουργοί» περιλαμβάνει πρωτότυπες βιογραφίες των πιο διάσημων συνθετών της κλασικής μουσικής. Μάθετε για τη ζωή και το έργο τους μέσα από ιστορίες που διηγούνται γι’ αυτούς τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα όργανα της ορχήστρας ή ακόμα και τα ίδια τους τα έργα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Παίζοντας με τον Ραβέλ» της Γιούλας Μιχαήλ

Ένα παιχνίδι. Έτσι ήταν η ζωή του Γάλλου συνθέτη Μορίς Ραβέλ. Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, λάτρευε τα παιχνίδια. Τη συλλογή του από πορσελάνινα και μηχανικά παιχνίδια την επισκέπτονται σήμερα πολλά παιδιά, γιατί το σπίτι του στη Γαλλία λειτουργεί πια ως μουσείο. Σ’ αυτό το βιβλίο όμως είναι κρυμμένα όλα τα μυστικά του. Πώς θα τα μάθετε; Φυσικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια!

«Αναζητώντας το φωτεινό μονοπάτι» της Γεωργίας Τσιάκου

Κυκλοφορεί το πρώτο παιδικό βιβλίο της Γεωργίας Τσιάκου με τίτλο «Αναζητώντας το φωτεινό μονοπάτι», από τις εκδόσεις Οσελότος σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.  

Το βιβλίο σε ταξιδεύει μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Ύα, ενός κάστορα, σε έναν κόσμο ενσυναίσθησης και αυτοβελτίωσης που βοηθά μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους αλλά και τα κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους. Επιπλέον, περιέχει παιδικά τραγούδια μουσικοκινητικής, (στίχοι: Γεωργία Τσιάκου, μουσική: Eυγενία Βοτανοπούλου) που μπορεί κανείς να ακούσει στο κανάλι Μουσικά Παραμύθια της συγγραφέως.

«Κουτσουνέλα» της Χρυσάνθης Καραΐσκου

Η Κουτσουνέλα θέλει οπωσδήποτε ν’ αποκτήσει ένα κατοικίδιο, αλλά οι γονείς της δεν την αφήνουν. Πιστεύουν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη
να αναλάβει τη φροντίδα ενός μικρού ζώου. Άραγε θα καταφέρει να τους αλλάξει γνώμη και να τους δείξει ότι είναι πια αρκετά μεγάλη για μια τέτοια ευθύνη;Μια νέα ηρωίδα που σίγουρα θα αγαπήσετε! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Η μαμά ξέρει» της Φραντζέσκα Βουλάγκα

Η μαμά ξέρει πολλά πράγματα: να σε φροντίζει, να σε προστατεύει, να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, να σε συμβουλεύει, να σου παραστέκεται. Κι εσύ που απολαμβάνεις την αγκαλιά και τα φιλιά της, χαίρεσαι να έχεις πλάι σου κάποιον που τα ξέρει όλα.
Το πιο σπουδαίο όμως που ξέρει η μαμά είναι πως τίποτα δεν ξέρει, και πως όλα καθώς μεγαλώνεις μαζί σου τα μαθαίνει!

«Dungeon Academy: To Τουρνουά του Τρόμου» της Roux Madeleine

Οι αήττητοι Δράκοι των Βαθιών Νερών καταφτάνουν για το Τουρνουά του Τρόμου, που διεξάγεται κάθε πενήντα χρόνια, και η ομάδα των Φλουμφ της Ακαδημίας καλείται να τους αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Γκόρμπολ. Θα καταφέρουν άραγε τα τέρατα το ακατόρθωτο; Η ηρωίδα μας, η Ζέλι Στόρμκλας -ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο σε μινώταυρο στον απαγορευμένο κόσμο των τεράτων- είναι συνηθισμένη σε απίθανες καταστάσεις, το ίδιο και οι φίλοι της, η Λέσχη Κινδύνου. Μαζί άλλωστε πολέμησαν πρόσφατα και νίκησαν τον νεκρομάντη Άρχοντα Κάριον και τον στρατό του από Απέθαντους! Ο Νεκρομάντης όμως συνεχίζει να καταστρώνει τα μοχθηρά σχέδιά του… Οι εφιάλτες της Ζέλι -όπου μια σκοτεινή οντότητα εξαφανίζει τον κόσμο της- ίσως να μην είναι απλώς ένα κακό όνειρο. Κάτι σκοτεινό παραμονεύει στους διαδρόμους της σχολής και μόνο η Ζέλι φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. Και το μυστικό που αποκαλύπτει, βαθιά κρυμμένο στα μπουντρούμια της Ακαδημίας, θα θέσει σε κίνδυνο το σχολείο της, το τουρνουά, τα πάντα στα Λησμονημένα Βασίλεια.Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.


Bluey: Στο σπίτι με τους Χίλερ

Γνώρισε τους Χίλερ – είναι η ΜΠΛΟΥΙ, η ΜΠΙΝΓΚΟ, ο ΜΠΑΝΤΙΤ και η ΤΣΙΛΙ!

Μάθε για την οικογένεια, εξερεύνησε το σπίτι τους και ανακάλυψε ποια παιχνίδια τούς αρέσουν.
Με όχημα τη φαντασία και το χιούμορ, τα παιδικά βιβλία Bluey μιλούν με απλό τρόπο για «μεγάλα» θέματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών!

H BLUEY (Μπλούι) είναι ο νέος αγαπημένος χαρακτήρας των παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Από το 2018 έχει τη δική της εξαιρετικά δημοφιλή σειρά στην τηλεόραση του BBC, που μεταδίδεται σε 60 χώρες και στην Ελλάδα μέσα το Disney+, το Disney Junior και από την ΕΡΤ. Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top