ΠΡΟΜΑΧΟΣ: Έρχεται η ταινία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

«Στόχος, να γίνει επιτέλους η επανένωση!»

ΠΡΟΜΑΧΟΣ: Έρχεται η ταινία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

«ΠΡΟΜΑΧΟΣ». Μια ιδιαίτερη ταινία μυθοπλασίας που πραγματεύεται την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αναμένεται να προβληθεί στις 27 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα μοχλό πίεσης με στόχο την ενημέρωση και τη κινητοποίηση σημαντικών προσωπικοτήτων για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Με έμπνευση το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου, προστάτιδας του Παρθενώνα στην αρχαιότητα, η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει την ιστορία δύο Ελλήνων δικηγόρων στη δικαστική τους διαμάχη με το Βρετανικό Μουσείο. Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Giancarlo Giannini, ο Paul Freeman, ο Michael Byrne και οι Έλληνες ηθοποιοί Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ειρήνη Κατσαρού, Κέλλυ Ελευθερίου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Μόρτζος, Σπύρος Φωκάς, Παντελής Κοντογιάννης και Κασσάνδρα Βογιατζή.

πρ11.jpg
Χθες Τετάρτη, με φόντο τον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η Συνέντευξη Τύπου για τη παρουσίαση της ταινίας, όπου μίλησαν οι ηθοποιοί Γ. Χωραφάς και Π. Κοντογιάννης, ο Σκηνοθέτης και Παραγωγός John Voorhees –ο οποίος συνέλαβε το όραμα για τη συγκεκριμένη ταινία μαζί με τον αδερφό του Coerte-, ο κ. Γ. Καλούδης από τον φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» και η παραγωγός Κινηματογραφικών ταινιών, κ. Γεωργία Σαραντοπούλου που τις προάλλες ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Live U» και είχε προλογίσει το «Πρόμαχο».

Οι συντελεστές έκαναν λόγο για «ευτυχή συγκυρία» δεδομένου του ότι η ταινία συνέπεσε με τη δράση της κυρίας Κλούνει και των συνεργατών της και παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι ως προς την επίτευξη του στόχου της ταινίας.

Μάλιστα, ο κ. Χωραφάς επικαλέστηκε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που είχε πει «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ…», σχολιάζοντας πως θέλει να τη δει να ξαναγεννιέται!

πρ22.jpg
Ο κ. Χωραφάς απάντησε επίσης σε ερώτησή μας για το αν η ταινία θα προβληθεί στη Βρετανία, αναφέροντας πως αυτός είναι ένας στόχος τους, ωστόσο δεδομένης της κατάστασης, οι συντελεστές χρειάζονται υποστήριξη για να τον πραγματοποιήσουν. Έτσι, καλεί όλους εμάς να παραβρεθούμε στο event που θα λάβει χώρα στις 24 Νοεμβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα γίνει και η 1η επίσημη προβολή της ταινίας, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στο μέγιστο βαθμό.

Η υψηλή αυτή καλλιτεχνικής αλλά και ηθικής αξίας ταινία, τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Τουρισμού και έχει τη πλήρη υποστήριξη της πρωτοβουλίας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», του Μουσείου της Ακρόπολης, του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, του Ελληνοισπανικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, αλλά και τη συνεργασία των φορέων “Return, Restore, Restart”, “Bring them back”, “Marbles Reunited” και “International Association for the Reunification of the Pantheon Sculptures.”

πρ3333.jpg
Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα.

Τα έσοδα της χορηγίας θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της ταινίας και του μηνύματος της επιστροφής των μαρ��άρων, που θα πραγματοποιηθεί με μότο: «Η δικαιοσύνη επιστρέφει στην Αθήνα» και θα υποστηριχθεί από σημαντικές προσωπικότητες.

Η καλλιτεχνική αυτή πρωτοβουλία βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στη προσπάθεια του επαναπατρισμού των Μαρμάρων, που αποτελούν τη «ψυχή» της Ελλάδας!

Επιμέλεια: Κατερίνα Τσαμούρη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top