Λιλή Περγαντά: Η ηλικία, οι γιοι της, το success story και το Dragons’ Den

Το βιογραφικό της Σιδηράς Κυρίας της επιχειρηματικότητας

Δείτε όσα είπε πρόσφατα η Λιλή Περγαντά στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα

Είναι η «Σιδηρά Κυρία» του Dragons' Den μια επιτυχημένη επιχειρηματίας που με τις απόψεις και τις τοποθετήσεις της έχει συζητηθεί αρκετά.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες η Λιλή Περγαντά κατάφερε λόγω της αγάπης της για τα βότανα να δημιουργήσει εταιρεία με συμπληρώματα διατροφής

Παράλληλα, έχει έντονη φιλανθρωπική δράση κι αποδεικνύει πως εκτός από μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Εδώ και δύο τηλεοπτικές σεζόν αποτελεί μέλος της ομάδας του Dragons' Den κι είναι έτοιμη να επενδύσει τα χρήματά της σε αυτόν που θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον

Λιλή Περγαντά: Η ηλικία, η καταγωγή κι οι σπουδές της 

Η καταγωγή της είναι από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς κι είναι 66 ετών.

Μετά το σχολείο σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αι αποφοίτησε λίγα χρόνια αργότερα.

Στη συνέχεια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να μετακομίσει στην Αγγλία προκειμένου να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Queen Elizabeth College London University, Management και στο Τμήμα Χημείας Τροφίμων.  

Η Λιλή Περγαντά με τον Σάκη Τανιμανίδη

Η Λιλή Περγαντά με τον Σάκη Τανιμανίδη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Λίγο χρονικό διάστημα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ελλάδα κι ίδρυσε την εταιρεία της. Έβαλε υποθήκη το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είχε στο όνομά της, ένα κτήμα στην Κωπαΐδα, κι άρχισε να εισάγει από την Αγγλία τα πρώτα της προϊόντα. Σήμερα, εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 20 χώρες.

Λιλή Περγαντά: Οι δύο γιοι και ο σύζυγος 

Έχει βρει τον άντρα της ζωής της στο πρόσωπο του συζύγου της, Κωνσταντίνου Παντελίδη. Το ζευγάρι είναι μαζί πάρα πολλά χρόνια κι εκτός από σύζυγοι, είναι και συνεργάτες. Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας και πάντοτε ο ένας έχει την στήριξη του άλλου, με κοινό στόχο την εξέλιξη της εταιρείας.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο γιους. Ο μεγάλος τους γιος, Γιάννης Παντελίδης Περγαντάς, κρατάει σήμερα τα ηνία της εταιρείας, ως Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ ο μικρότερος, Θεοδόσης Παντελίδης Περγαντάς, είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μιας ελληνικής επενδυτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο του Real Estate.

Πρόσφατα, η Λιλή Περγαντά κι ο σύζυγός της μίλησαν στο podcast της εταιρείας συνεντευξιαζόμενοι από τον… γιο τους! Στην ερώτηση αν επηρέασε την προσωπική τους ζωή το γεγονός ότι δουλεύουν μαζί η γνωστή επιχειρηματίας απάντησε: «Πώς δεν επηρέασε… Αν ρωτήσεις εκείνοι που δουλεύουν μαζί στη δουλειά ξέρουν ότι υπάρχουν τριβές και προβλήματα».

Όσο για το πώς ξεπερνούν τα προβλήματα που προκύπτουν η απάντηση του Κωνσταντίνη Παντελίδη ήταν μοναδική. «Τη σεβάστηκα σαν αφεντικό μου!» είπε.

@pantelidispergantas @Liliperganta @Power Health Greece @Nikos Xydas - ScrollStopper® #liliperganta #fyp #podcast #dragonsdengreece #ant1tv #powerhealthhellas #vitamins #natural #powercouple #greenscreen ♬ πρωτότυπος ήχος - Pantelidispergantas

Το Dragons’ Den

Η πρόταση να συμμετάσχει στο Dragons’ Den ήταν μια πρόκληση για την ίδια, σε έναν, όμως, τομέα που, μετά από τόσα χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά. Ο λόγος που δέχτηκε ήταν γιατί θέλει να δώσει την ευκαιρία σε άτομα που πραγματικά το αξίζουν να εισέλθουν στον επιχειρηματικό χώρο και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. 

«Σε αυτή τη ζωή τίποτα δε μας χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε. Δουλεύω σκληρά, αγαπάω και παθιάζομαι με ό,τι κάνω και δεν αποκλίνω από το όραμά μου», είχε δηλώσει στον πρώτο κύκλο του ριάλτι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top