Πηνελόπη Τσιλίκα: Η ηλικία, οι σπουδές και το Instagram της

Ποια είναι η «Εύα» από τον Σασμό - Αυτό είναι το βιογραφικό της

Όσα είχε πει η Πηνελόπη Τσιλίκα για τον ρόλο της στον Σασμό-  εκπομπή Super Κατερίνα 28/9/23

Η Πηνελόπη Τσιλίκα εμφανίστηκε στην τρίτη σεζόν του Σασμού ως «Εύα Αβραμίδη». Υποδύεται την αδελφή του «Ευθύμη Φαρμάκη», η οποία ζούσε επί χρόνια στην Αγγλία και επέστρεψε στην Άνω Ποριά, προκειμένου να βρει τον δολοφόνο του αδελφού της.

Σασμός: Η γυναίκα με τα δύο πρόσωπα «εισβάλλει» στην τρίτη σεζόν

Προς το παρόν, ελάχιστοι συγχωριανοί της γνωρίζουν την πραγματική της ταυτότητα, ενώ η παρουσία της αλλά και οι κινήσεις της φέρνουν τα πάνω- κάτω στο χωριό, αλλά καιστη ζωή του «Ανδρέα Βρουλάκη», τον οποίο υποδύεται ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Πηνελόπη Τσιλίκα: Το βιογραφικό της «Εύας» από τον Σασμό 

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι 35 ετών 
  • Κατάγεται από τα Άγραφα
  • Μάθαινε χορό από 4 ετών
  • Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό
  • Ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της χημικός
  • Πέρασε στη Νομική αλλά δεν την τελείωσε… καθώς την κέρδισε η υποκριτική
  • Η πρώτη της μεγάλη δουλειά ήταν στην ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον Σασμό. Πρόκειται για έναν τρομερά ενδιαφέροντα ρόλο και για μία ομάδα από ηθοποιούς τους οποίους γνωρίζω και εκτιμώ πάρα πολύ. Ταυτόχρονα, οι ομάδες των συνεργείων που συναντώ εδώ και όλοι οι καλλιτεχνικοί συντελεστές για μένα είναι μία πάρα πολύ ωραί έκπληξη» είχε δηλώσει η Πηνελόπη Τσιλίκα για τον ρόλο της στην εκπομπή «Super Κατερίνα», τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηνελόπη Τσιλίκα και Βασίλης Μπισμπίκης στην επίσημη πρεμιέρα παράστασης "Άρης", σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, το 2017/ NDP

Πηνελόπη Τσιλίκα και Βασίλης Μπισμπίκης στην επίσημη πρεμιέρα παράστασης "Άρης", σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, το 2017/ NDP

Πηνελόπη Τσιλίκα: Aπό τη Νομική στην υποκριτική

«Όσο ήμουν στη Νομική έγραφα σε ένα φοιτητικό περιοδικό, το Καλειδοσκόπιο. Μου άρεσε η δουλειά που είδα να γίνεται εκεί, η ομάδα, το κλίμα μεταξύ μας. Και μέσα από εκεί βρέθηκα στον χώρο του σινεμά. Ενα παιδί ήταν βοηθός σε μία ταινία και πήγαμε να κάνουμε τους κομπάρσους. Είδα το γύρισμα, με γοήτευσε και την ίδια στιγμή ένιωσα μια οικειότητα. Πήρα αυτό το σήμα κι άρχισα να το σκέφτομαι. Κι έτσι πήγα στο Εθνικό. Τη Νομική δεν την τελείωσα», είχε περιγράψει σε συνέντευξή της στο Bovary η ηθοποιός, το 2021.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα στην επίσημη προβολή ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» στο Μέγαρο Μουσικής, το 2017/ NDP

Η Πηνελόπη Τσιλίκα στην επίσημη προβολή ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» στο Μέγαρο Μουσικής, το 2017/ NDP

Η ίδια παραδέχτηκε μάλιστα πως αρχικά οι γονείς της προβληματίζονταν. «Θέλει θάρρος κάποιος γονιός να παραδεχτεί ότι το δικό του όνειρο δεν είναι και το όνειρο του παιδιού του, και πρέπει να το αποδεχτεί για να του ανοίξει χώρο. Ακόμα και τώρα, υπάρχουν στιγμές που οι δικοί μου εκπλήσσονται με τα νυχτερινά γυρίσματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα πριν γίνει ηθοποιός είχε ασχοληθεί και με το τραγούδι. «Την περίοδο που έψαχνα τι θα κάνω, αφού δε θα γίνω δικηγόρος, έκανα την τραγουδίστρια σε μια μπάντα που είχανε κάποιοι φίλοι. Η μουσική μου αρέσει πολύ, έχει δύναμη πολύ μεγάλη, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε θέατρο και σινεμά σαν μουσική. Τα live είναι παραστάσεις, όποτε με καλούν να κάνω κάποιο guest, χαίρομαι πολύ» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, το 2019.

Πηνελόπη Τσιλίκα: H «Μικρά Αγγλία» και η συνεργασία με τον Παντελή Βούλγαρη

Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Υποδύθηκε την Όρσα Σαλταφέρου και υπήρξε υποψήφια στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημία για τον Α' γυναικείο ρόλο. Για τη γνωριμία της με τον σκηνοθέτη, είχε περιγράψει στο bovary:

«Ήμουν πολύ τυχερή γιατί στο τρίτο έτος του Εθνικού, η Κωνσταντίνα η Βούλγαρη έκανε μια μεγάλου μήκους ταινία και είχε πάρει εμένα και κάποια άλλα παιδιά από τη σχολή να παίξουμε βοηθητικούς ρόλους. Σε ένα από αυτά τα γυρίσματα ήταν εκεί ο μπαμπάς της. Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα ξύπνησα και ήμουν πολύ κουρασμένη, πτώμα, γιατί πλησίαζαν οι εξετάσεις στην Δραματική και η δουλειά ήταν πολύ εντατική, και σκέφτηκα να το αφήσω, να μην πάω. Αλλά είχα αναλάβει μια ευθύνη και επέλεξα να είμαι συνεπής. Σ΄ αυτό το γύρισμα ήταν ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη. Με είδαν εκεί, και είχαμε μια πρώτη επαφή. Δούλευαν ήδη πάνω στη “Μικρά Αγγλία” –η ταινία γυρίστηκε την επόμενη χρονιά. Όταν λοιπόν έγινε το κάστινγκ και πήγα, είχαμε ήδη κάπως συνδεθεί».

«Η εμπειρία της “Μικράς Αγγλίας” ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ήταν η πρώτη μου δουλειά και τεράστια πρόκληση. Είχα ήδη διαβάσει το μυθιστόρημα της Καρυστιάνη, και ήταν για μένα -χωρίς υπερβολή- συγκλονιστικό. [...] Όταν κάναμε τα γυρίσματα, σκεφτόμουν πως ή από εδώ θα ξεκινήσει για μένα μια διαδρομή, ή δεν θα ξαναδουλέψω ποτέ. Αλλά ήμουν τυχερή, η ησυχία και η εμπιστοσύνη του Παντελή και της Ιωάννας με βοηθούσαν να συνεχίζω...» είχε αποκαλύψει η Πηνελόπη Τσιλίκα.

«Το ότι ξεκίνησα με τη "Μικρά Αγγλία" έχει κάτι θετικό αλλά και κάτι αρνητικό. Το θετικό είναι ότι, πρέπει να παλεύεις για να έχουν ποιότητα οι δουλειές που θα κάνεις. Το αρνητικό είναι ότι πρωτοεμφανίστηκα ως μια Ρομαντική Ηρωίδα, και μετά ήταν εύκολο για τους σκηνοθέτες να με βλέπουν σαν τέτοια, μια ηθοποιό που μπορεί να κάνει καλά "αυτό". Κι αυτό δεν είναι η δουλειά μας. Η δική μου προσπάθεια ήταν να μην βαδίσω μόνο πάνω σ' αυτό το μοτίβο –και σε κάποιο βαθμό το έχω πετύχει. Ήθελα να δοκιμάσω καινούργια πράγματα», κατέληξε.

Η Πηνελόπη Τσιλίκα κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δε γνωρίζουμε αν έχει κάποιο σύντροφο αυτήν την περίοδο, ωστόσο στο παρελθόν είχε δηλώσει πως μελλοντικά θα ήθελε να κάνει οικογένεια. 

Μαρία Πρωτόπαππα και Πηνελόπη Τσιλίκα στην επίσημη προβολή της «Φόνισσας» στο Παλλάς/ NDP Έλλη Πουπουλίδου

Μαρία Πρωτόπαππα και Πηνελόπη Τσιλίκα στην επίσημη προβολή της «Φόνισσας» στο Παλλάς/ NDP Έλλη Πουπουλίδου

Εκτός από τον Σασμό, θα δούμε φέτος την Πηνελόπη Τσιλίκα στην ταινία «Η Φόνισσα», η οποία έκανε επίσημη πρεμιέρα, χθες. Πρόκειται για τη «μεταφορά» του ομώνυμου σπουδαίου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top