Τζολί:H ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που θα υποδυθεί την αδερφή της Κάλλας

Την Υακίνθη θα υποδυθεί η Βαλέρια Γκολίνο

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε Μαρία Κάλλας για τις ανάγκες της νέας ταινίας «Maria» που έχει ως θέμα την ένδοξη και πολυτάραχη ζωή της μυθικής Ελληνίδας ντίβας της όπερας.

Αντζελίνα Τζολί: «Είναι τιμή μου να υποδύομαι τη Μαρία Κάλλας»

Αντζελίνα Τζολί: Η έξοδός της από το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας/ φωτογραφία από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αντζελίνα Τζολί: Η έξοδός της από το ιστορικό θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας/ φωτογραφία από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Πριν από λίγες ημέρες, η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε στον Πύργο Ηλείας, όπου πραγματοποιήθηκαν ορισμένα γυρίσματα στην θαλαμηγό «Christina O».

Αντζελίνα Τζολί: Kαρέ- καρέ η άφιξη & η επιβίβασή της στη θαλαμηγό Χριστίνα

Στην ταινία του Χιλιανού, Πάμπλο Λαρέν, θα δούμε και τη Βαλέρια Γκολίνο, η οποία θα υποδυθεί την αδελφή της Κάλλας, Υακίνθη, γνωστή και ως Τζάκι.

Μετά το θάνατο της Μαρίας Κάλλας μόλις σε ηλικία 54 ετών, η αδερφή της έγραψε ένα βιβλίο «Sisters», όπου τη σκιαγραφούσε ως κακότροπη και αδιάφορη προς τη μητέρα της και την ίδια.

Παράλληλα όμως η Τζάκι αποκάλυπτε ότι λίγο πριν από το τέλος της αδερφής της το 1977, ήρθαν κοντά.

Αντζελίνα Τζολί: Γυρίσματα για την Κάλλας στην ιστορική θαλαμηγό Χριστίνα

 

 

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου, μάλιστα, δεν έκρυβε την έκπληξή της για τη μεταμόρφωση του ασχημόπαπου σε κύκνο της όπερας.

Ποια είναι η Βαλέρια Γκολίνο

Η Βαλέρια Γκολίνο είναι Ελληνο-Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια. Γεννήθηκε στη Νάπολη από πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα, η Γκολίνο ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο σε ηλικία 14 ετών.

Στα 16 της, η σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμίλερ τής έδωσε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Scherzo del destino in agguato dietro i'angolo come un brigante da strada».

Την επόμενη χρονιά, το 1984, εμφανίστηκε στην αμερικάνικη ταινία «Blind date», που γυρίστηκε στην Αθήνα, κι έπειτα στην κωμωδία «Detective school dropouts». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 1985 στην ταινία «Piccoli fuochi» του Πίτερ Ντελ Μόντε, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε την ίδια χρονιά.

H Βαλέρια Γκολίνο θα υποδυθεί την αδερφή της Κάλλας στο πλευρό της Τζολί/φωτογραφία Vianney Le Caer/AP

H Βαλέρια Γκολίνο θα υποδυθεί την αδερφή της Κάλλας στο πλευρό της Τζολί/φωτογραφία Vianney Le Caer/AP


Μετά τη συμμετοχή σε πολλές ακόμα ιταλικές παραγωγές, η Γκολίνο εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες κι έγινε ευρέως γνωστή με το ρόλο της Σουζάννα στην ταινία «Ο Άνθρωπος της Βροχής», στο πλευρό του Ντάστιν Χόφμαν και του Τομ Κρουζ. Επίσης πήρε μέρος και σε κάποιες από τις πιο εμπορικές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως «Στραβοί πιλότοι σε F -16» (1991), «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» του Μάικ Φίγκις (1995), «Απόδραση από το Λος Άντζελες» του Τζον Κάρπεντερ (1996) και «Φρίντα» (2002), χτίζοντας μια διεθνή καριέρα.

Επιστρέφοντας στη Ιταλία η Γκολίνο επαίξε σε παραγωγές, όπως «Οι χείμαρροι της άνοιξης» με πρωταγωνιστή τον Τίμοθυ Χάτον και «Η ερωμένη του βασιλιά» με τον Τίμοθυ Ντάλτον. Στην Ελλάδα ηρθε το 1996 και συνεργάστηκε με τον Κύπριο σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη αναλαμβάνοντας η ίδια την παραγωγή και πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Η σφαγή του κόκορα».

Μετά από 90 ταινίες και 3 σειρές ως ηθοποιός, η Βαλέρια Γκολίνο θα κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με τη ταινία «Μέλι» (2013) με υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας που κάνει παράνομη εισαγωγή φαρμάκων ευθανασίας στη Ευρώπη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top