Στέφανος Ξενάκης: Η αποκάλυψη του συγγραφέα για τη σύλληψή του

«Εκείνη την ώρα έφευγε όλο μου το αίμα»

Ο Στέφανος Ξενάκης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τη σύλληψή του

Για την οικονομική καταστροφή αλλά και τα 24ωρα που βρέθηκε στη φυλακή μίλησε ο Στέφανος Ξενάκης στην εκπομπή Στούντιο 4

Μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης για την επιχείρησή του και τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο γνωστός συγγραφέας, αποκάλυψε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο το πως βρέθηκε με ακάλυπτες επιταγές και χρέη

Στέφανος Ξενάκης: Η πρώτη του ανάρτηση μετά την αποφυλάκισή του

«Είχα επιχείρηση, μια διαφημιστική εταιρεία από το 1998 μέχρι το 2015. Δεκαεπτά χρόνια συνεπέστατος σε όλες τις υποχρεώσεις. Στο κομμάτι της διαφήμισης, υπάρχει μια λεπτομέρεια, δεν πληρώνεσαι με μετρητά αλλά με επιταγές. Από το 2013 και μετά, όπου και άρχισε η πρωτοφανής κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν να κλείνουν οι εταιρείες, η μία πίσω από την άλλη, οπότε τον έβδομο χρόνο ήμουν… ως εδώ, με εκατομμύρια ευρώ ανείσπρακτα, φέσια δηλαδή, με 35 άτομα προσωπικό, οπότε μετά απ’ όλη αυτή την περίοδο, αναγκάστηκα να κλείσω την εταιρεία μου, έχοντας διανύσει 17 έτη, τον τελευταίο χρόνο δεν άντεξα κι έσκασε η εταιρεία μου», ανέφερε αρχικά. 

Ο Στέφανος Ξενάκης περιέγραψε το πρώτο βράδυ που βρέθηκε υπό κράτηση

Για τα χρέη που τον οδήγησαν στη φυλακή, είπε: «Είχα χιλιάδες επιταγές που τις είχα πληρώσει κανονικά. Τις τελευταίες επιταγές στο τελευταίο εξάμηνο, δεν μπόρεσα να τις καλύψω, κάλυψα όλο τον κόσμο μου. Από κάποιο σημείο και μετά έκλεισα την εταιρεία μου και άφησα τα τελευταία χρέη προς ιδιώτες και κάποια τελευταία στο κράτος. Η εκκρεμότητα αυτή δικάστηκε».  

Στέφανος Ξενάκης: Πώς αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα τα παιδιά του;

Ο Στέφανος Ξενάκης μίλησε και για τους αξιόλογους ανθρώπους που γνώρισε στο κρατητήριο

Για τη στιγμή της σύλληψης, αποκάλυψε: «Εκείνη την ώρα, όπως είναι μια μπανιέρα που βγάζεις την τάπα για να αδειάσει το νερό, έτσι κι εκείνη την ώρα μου έφυγε όλο το αίμα μου. Σε 8 μέρες είχε τελειώσει η εκκρεμότητά μου, ήταν διαδικαστική εκκρεμότητα σε μια εταιρεία που είχε πτωχεύσει». 

Ποιος είναι ο Στέφανος Ξενάκης - Ο πασίγνωστος συγγραφέας του «ΔΩΡΟΥ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο συγγραφέας μίλησε για τις μέρες που πέρασε μέσα στo κρατητήριο. «Ήμουν στην πτέρυγα με τα πολύ ελαφρά θέματα. Αυτές τις οκτώ μέρες που έμεινα μέσα βρήκα πάρα πολλή ανθρωπιά εκεί. Βρήκα πάρα πολλή αλληλεγγύη, πολλή αγάπη και πραγματικά ενσυναίσθηση. Οι άνθρωποι εκεί δεν είχαν social media, αλλά όταν ένας έχει πρόβλημα, ορμάνε όλοι να βοηθήσουν», είπε ο Στέφανος Ξενάκης καλεσμένος στην ΕΡΤ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top