Γιώργος Λιάνης: Η απάντηση για τις δηλώσεις του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Ο σεβασμός μου γι' αυτό το πρόσωπο δεν υπολείπεται της δικής σας»

Δείτε βίντεο για τον Γιώργο Λιάνη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη από το Πρωινό

Την απάντηση του Γιώργου Λιάνη για την υπόθεση που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την αγωγή που κατέθεσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, δημοσίευσε μέσα από το προφίλ του στο Facebook ο Νίκος Μαστοράκης. Με τη σημείωση του σκηνοθέτη και παρουσιαστή: «Από τον Γιώργο Λιάνη προς όλους. Τo έλαβα πριν λίγο και το δημοσιοποιώ όπως οφείλω».  

Γιάννης Παπαμιχαήλ προς Γιώργο Λιάνη: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

Η απάντηση του Γιώργου Λιάνη μετά τις δηλώσεις του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Από το Γιώργο Λιάνη με αγάπη και σεβασμό προς όλους. Τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή 7 χρόνια πριν, σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της Real News έγραψα αυτό το περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που δημιούργησε τώρα αυτές τις τόσο δυσάρεστες για μένα αντιδράσεις. Τον Μάιο του 2021 εξέδωσα το βιβλίο μου: Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα. Είναι μια κιβωτός που περιέχει 40 συνεντεύξεις μου με μεγάλες προσωπικότητες όπως: Ρίτσος, Ελύτης, Εγγονόπουλος, Τσιτσάνης, Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Τσαρούχης, Παναγούλης, Μουστακλής, Κατρακης, Χορν, Λαμπέτη, Μερκούρη και κορυφαίες ξένες προσωπικότητες όπως η Πλισέσκαγια, Βάιντα και Σμοκτουνόφσκι. Εκεί συμπεριέλαβα δυο μεγάλες συνεντεύξεις της Αλίκης με έκδηλο τον θαυμασμό και την αγάπη μου όπως πάντα για αυτήν. Αλλά συμπεριέλαβα και το επίμαχο συμβάν.

Από το 1970 έως σήμερα σε πάνω από 20 συνεντεύξεις μαζί της μιλώ με αγάπη και σεβασμό χωρίς θράσος, αλλά με θάρρος για όλα. Αυτά υπάρχουν στα Επίκαιρα στον Ταχυδρόμο στα Νέα, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά αφιερώματα.

O Γιώργος Λιάνης με την πρώην σύζυγό του, ηθοποιό Κοραλία Καράντη

O Γιώργος Λιάνης με την πρώην σύζυγό του, ηθοποιό Κοραλία Καράντη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τον Δεκέμβριο του 2022 έδωσα στο διακεκριμένο Κύπριο δημοσιογράφο Τάσο Τρύφωνος μια μεγάλη συνέντευξη που παίχτηκε τον Μάρτιο στην Κύπρο. Ο δημοσιογράφος με ρώτησε αν το συμβάν με την Αλίκη είναι αληθινό και του το επιβεβαίωσα. Όμως το κλίμα της συζήτησης για την Αλίκη όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει κι ο ίδιος ήταν γεμάτο αγάπη και νοσταλγία για αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο.

Με εντυπωσιάσει το γεγονός γιατί δεν υπήρξε αντίδραση στους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαβάσει την εφημερίδα, στους δέκα χιλιάδες που διάβασαν το βιβλίο μου κι υπήρξε αυτή η καθυστερημένη καταιγίδα αντιδράσεων; Απλούστατα έπαιξε ρόλο η συγκυρία.

Έπρεπε να δοθεί συνέχεια στο σίριαλ που παιζόταν εκείνες τις μέρες σε μια άλλη υπόθεση. Μήπως για το θέμα αυτό που άχαρα μπήκε στη ζωή μας έχει μεγαλύτερη σημασία η γνώμη αυτών που διάβασαν το βιβλίο, το προλόγισαν και το παρουσίασαν στο κοινό; Ευαγγελος Βενιζέλος, Μίκης Θεοδωράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαλιωτης. Ξέρετε τι είπαν αυτοί; Ότι συνδιαλέγομαι με ευγένεια, σεβασμό, δέος και θαυμασμό με όλα τα πρόσωπα χωρίς ίχνος θράσους αλλά με θάρρος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παρά μόνο ότι η λατρεία μου και ο σεβασμός μου για αυτό το πρόσωπο δεν υπολείπεται της δικής σας», αναφέρει ο Γιώργος Λιάνης στο κείμενό του, όπως δημοσιεύεται από τον Νίκο Μαστοράκη.

Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη:

Θυμίζουμε ότι ο γιος της αείμνηστης ηθοποιού, Γιάννης Παπαμιχαήλ σε ανάρτηση που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής είναι αμετακίνητος στην απόφασή του για αγωγή και μήνυση στον Γιώργο Λιάνη

Η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ το 1993

Η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ το 1993 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ

Η δήλωση του Γιώργου Λιάνη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που προκάλεσε αντιδράσεις

Θυμιζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Τετ-α-Τετμίλησε για τη σχέση του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Η Αλίκη ήταν η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ. Η σχέση μας ήταν άριστη, έως και σε μια περίοδο ερωτική. Μια μικρή περίοδο. Τη συνέκρινε με την Αιμιλία και με ρώταγε αν είναι πιο ωραία αυτή ή η Αιμιλία κι έλεγα ότι είναι η Αιμιλία πιο όμορφη…» είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάνης και συνέχισε:  «Με ρώτησε: Δεν έχω τίποτα ωραίο πάνω μου; Κι εγώ είπα αυθορμήτως, έχεις! Μου λέει τι; και λέω: Το στήθος σου. Και μου είπε μια φράση, που δεν την επαναλαμβάνω γιατί είναι πολύ ωραία. Μου λέει "Πάρ’ το" ανοίγοντας μια μεταξένια ρόμπα. Ήταν απόλυτα ωραίο και φυσιολογικό, είχε χωρίσει τότε». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top