Αθηνά Οικονομάκου: Η φοβία της και η ψυχοθεραπεία που κάνει

Τι είπε η ηθοποιός στη Φαίη Σκορδά

Η Αθηνά Οικονομάκου μίλησε για τον ρόλο της ως μητέρα, αλλά και για τον μεγαλύτερο φόβο της που αντιμετώπισε με ψυχοθεραπεία.

«Ο Μάξιμος είναι 4,5 ετών και η Σιένα είναι 1,5 έτους. Περνάμε πολύ όμορφες στιγμές, όπως όλα τα αδέλφια, έτσι και εμείς περνάμε από όλες τις διακυμάνσεις και εμείς το διασκεδάζουμε. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα τώρα και το δεύτερο παιδί ήταν πιο εύκολο εξαρχής. Στο δεύτερο παιδί ήμουν και εγώ διαφορετική, πολύ πιο ήρεμη, πολύ πιο σίγουρη, ένιωθα πιο ασφαλής, πιο έμπειρη, δεν πάθαινα πανικούς. Μπήκα πιο εύκολα στην δουλειά, λιγότερες ενοχές», είπε αρχικά Αθήνα Οικονομάκου στην εκπομπή «Πρωινό μας» που πήγε καλεσμένη.

Σπάνιες εμφανίσεις: Τα ερωτευμένα ζευγάρια που πήγαν στο θέατρο Παλλάς

Και συνέχισε: «Ψυχολογικά περνάω διάφορες διακυμάνσεις που με δυναμώνουν, ξεπερνώντας εμπόδια και καταλαβαίνοντας ότι μεγαλώνεις και δίνεις βαρύτητα σε άλλα πράγματα, αλλάζουν όλα. Νιώθω πιο δυνατή και νομίζω φαίνεται και από τον τρόπο που διαχειρίζομαι τις καταστάσεις». 

Στη συνέχεια, η Αθηνά Οικονομάκου αναφέρθηκε και στην απόφασή της να κάνει ένα διάλειμμα από το θέατρο, αποκαλύπτοντας: «Δεν μπορούσα να τα συνδυάσω γιατί δεν είχα την εμπειρία, δεν είχα βοήθεια, είχα τρομερές ενοχές. Ξεκίνησα τη δουλειά μετά από εννέα μήνες και νομίζω ήταν καλό χρονικό διάστημα. Είχα ανάγκη να δουλέψω. Στο δεύτερο επέστρεψα πολύ πιο γρήγορα στη δουλειά, πολύ πιο σίγουρη, χωρίς ενοχές και ήμουν εντάξει με αυτό». 

«Είχα πολλά χρόνια να κάνω θέατρο, ήταν δική μου επιλογή για προσωπικούς λόγους. Είχα αποκτήσει φοβία, είχα σκηνική ανασφάλεια. Εγώ έφτασα σε ένα σημείο που είπα ότι δεν το αντέχω άλλο ψυχικά. Νιώθεις ένα μεγάλο άγχος στην σκηνή, φοβάσαι ότι μπορεί να προκύψει ο,τιδήποτε. Δεν είχα πάθει κρίση πανικού, με την έννοια του να καταλάβει κάποιος κάτι, αλλά ένιωθα μια τόσο μεγάλη ταραχή, που ένιωθα ότι καθημερινά διαλύομαι ψυχικά.

Το είχα πάντα, αλλά έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και έκανα ένα διάλειμμα από το θέατρο, μάλιστα είχα πει ότι και να μην ξανακάνω ποτέ, δεν με πειράζει. Μετά ήρθαν και τα παιδιά, είχα πολλές τηλεοπτικές προτάσεις οπότε βολευόμουν κάπως. Φέτος ήμουν πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω το τέρας αυτό που με τρόμαζε», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.  

«Αυτό προκύπτει από διάφορα ψυχολογικά θέματα που έχει ο καθένας και φόβους και ανασφάλειες που μπορεί να έχει κάποιος μέχρι και από την παιδική του ηλικία. Ένα φόβος που μεγαλώνοντας διογκώνεται και έτσι ο κόσμος φτάνει στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από ειδικό. Το αντιμετώπισα και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που το ξεπέρασα», κατέληξε η Αθηνά Οικονομάκου.

Αθηνά Οικονομάκου: Η φοβία της και η ψυχοθεραπεία που κάνει

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top