Kanye West: Η Adidas «κόβει» τη συνεργασία τους - Στον «αέρα» η Yeezy

Gap και Balenciaga επίσης σταμάτησαν να συνεργάζονται με τον ράπερ

Η Adidas «κόβει» κάθε συνεργασία της με τον Kanye West, έπειτα από τα προσβλητικά και αντισημιτικά μηνύματα που δημοσίευσε ο ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

kanye west

«Έπαθε overdose από τη φαιντανύλη. Αν κοιτάξεις, το γόνατο του άντρα δεν ήταν καν στο λαιμό του, έτσι» είπε ο West.

Kanye West: Οι δηλώσεις για τον George Floyd και η μήνυση πολλών μηδενικών!

Ο Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες και με έναν αστυνομικό να πιέζει με το γόνατό του τον αυχένα του για εννέα λεπτά.

Μετά τις δηλώσεις του, η οικογένεια του Τζόρτζ Φλόιντ σκοπεύει να μηνύσει τον ράπερ έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων για ψευδείς ισχυρισμούς. Η μήνυση έρχεται από την πρώην σύζυγό και μητέρα της κόρης του, Ρόξι Ουάσινγκτον, εκ μέρους της ανήλικης κόρης τους. Ο West κατηγορείται για παρενόχληση, δυσφήμιση και πρόκληση συναισθηματικής οδύνης.

Kanye West: Η Adidas «κόβει» τη συνεργασία τους - Στον «αέρα» η Yeezy

H Adidas «κόβει« τη συνεργασία της με τον ράπερ, καθώς όσα είπε για τον θάνατο του Φλόιντ έβαλαν και την αθλητική μάρκα στο επίκεντρο αντιδράσεων και διαμαρτυριών.

Επί περίπου δέκα χρόνια, η γερμανική εταιρία «χτίζει» την εταιρεία παπουτσιών του West, τη Yeezy, η οποία πλέον εκτιμάται πως αποφέρει πολύ σημαντικό ποσοστό πωλήσεων, που φτάνει περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεών της.

Kanye West: Η Adidas «κόβει» τη συνεργασία τους - Στον «αέρα» η Yeezy

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια του Ye (σ.σ. το όνομα που χρησιμοποιεί πλέον ο West) και οι πράξεις του ήταν απαράδεκτα, απεχθή και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για πολυπολιτισμικότητα και συμπερίληψη, κοινό σεβασμό και ισότητα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Adidas.

Η εταιρία αθλητικών ειδών ακολούθησε τα βήματα των Gap και της Balenciaga, που επίσης σταμάτησαν να συνεργάζονται μαζί του ύστερα από όσα είπε.

«Έπειτα από μία ενδελεχή εξέταση, η εταιρεία πήρε την απόφαση να λήξει αμέσως τη συνεργασία με τον Ye, να σταματήσει την παραγωγή τον προϊόντων της Yeezy και να διακόψει όλες τις πληρωμές στον Ye και τις εταιρείες του. Η Adidas θα σταματήσει την δραστηριότητα Adidas Yeezy αμέσως», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top