Riverdale: Ηθοποιός δολοφόνησε τη μητέρα του και καταδικάστηκε σε ισόβια

Ο νεαρός σχεδίαζε να σκοτώσει και τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό

riverdale

Τη δολοφονία της 64χρονης μητέρας του ομολόγησε τον Μάρτιο του 2020 ο ηθοποιός Ράιαν Γκράνθαμ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην αγαπημένη νεανική σειρά του Netflix Riverdale. Ο 24χρονος πλέον ηθοποιός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Περίπου έναν χρόνο μετά, αποκαλύπτεται πως ο ίδιος σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBC, ο Ράιαν Γκράνθαμ πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και σκότωσε τη μητέρα του ενώ έπαιζε πιάνο και κατηγορήθηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού.

Στο δικαστήριο που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, αναφέρθηκε πως ο ηθοποιός έκανε πρόβες την δολοφονία και τις απαθανάτιζε σε βίντεο, ενώ ακόμα και την ώρα της δολοφονίας, έδειξε το σώμα της μητέρας του, αφού την είχε σκοτώσει και ομολογούσε τον φόνο του.

Μια μέρα μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας που τον έφερε στον κόσμο, ο Γκράνθαμ πήρε το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το εξοχικό της οικογένειας του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό με σκοπό να σκοτώσει και εκείνον. Ωστόσο, δεν έφτασε ποτέ εκεί, καθώς μόνος του πήγε στην αστυνομία για να παραδοθεί. Μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν τρία όπλα, πυρομαχικά, βόμβες μολότοφ αλλά και προμήθειες για κάμπινγκ.

Ο ίδιος μίλησε στην αστυνομία για το σχέδιο του να σκοτώσει τον πρωθυπουργό, ενώ βρέθηκαν και αποσπάσματα με σκέψεις του στο ημερολόγιο του.

Σε ένα απόσπασμα στο ημερολόγιό του που βρέθηκε από τις Αρχές, ο ηθοποιός είχε γράψει:

«Λυπάμαι πολύ μαμά, λυπάμαι πολύ, μισώ τον εαυτό μου», «Υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης για μένα εκεί έξω… κινηματογράφος και τηλεόραση… εκατοντάδες ώρες για μένα που μπορούν να προβληθούν και να αναλυθούν… Κανείς δε θα καταλάβει».

Με βάση τις ψυχιατρικές αναφορές, ο Γκράνθαμ είχε μια «έντονη περίοδο κλινικής κατάθλιψης» και αυτό οφείλονταν στη χρήσης κάνναβης και το μίσος για τον εαυτό του. Είχε μάλιστα, διαπράξει και απόπειρα αυτοκτονίας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top