Ελεύθεση αφέθηκε η Τουρκάλα ποπ σταρ Γκιουλσέν

Η σύλληψη και η προφυλάκισή της είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

Αποφυλακίστηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Τουρκία αλλά και διεθνώς, η ποπ σταρ Γκιουλσέν

Ελεύθερη αφέθηκε πριν από λίγη ώρα η Τουρκάλα ποπ σταρ Γκιουλσέν, η οποία κατηγορήθηκε από τις τουρκικές αρχές για υποκίνηση μίσους με δηλώσεις που έκανε για τα θρησκευτικά σχολεία στη γείτονα χώρα. Η σύλληψη και η προφυλάκισή της είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μέχρι και από το αμερικανικό State Department. 

Σάλος στην Τουρκία με τη φυλάκιση της ποπ σταρ Γκιουλσέν

Το χρονικό της σύλληψης της Γκιουλσέν

Η τραγουδίστρια συνελήφθη και κρατείτο από τις τουρκικές Αρχές για ένα σχόλιο που έκανε για τις ιερατικές σχολές στις οποίες φοίτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Η φυλάκισή της ξεσήκωσε τον κόσμο στην Τουρκία και δεκάδες γυναίκες ζήτησαν την απελευθέρωσή της κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε, οι φίλαθλοι της ομάδας εξέφρασαν τη στήριξη τους προς την Γκιουλσέν τραγουδώντας τις επιτυχίες της στις εξέδρες.

«Η Γκιουλσέν διώκεται για τη στήριξη της προς τις γυναίκες και τη δημοκρατία. Λυπάμαι βαθιά για τη σύλληψη της τραγουδίστριας Γκιουλσέν. Στοχοποιήθηκε για τον τολμηρό τρόπο με τον οποίο στηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών, των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το κοσμικό κράτος, τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Πρόκειται για εκστρατεία λιντσαρίσματος. Δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε συνετή. Ζητώ την άμεση απελευθέρωση της» έγραψε στο Twitter η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ.

«Αυτή η αδικία πρέπει να σταματήσει. Η Γκιουλσέν πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερη» δήλωσε ο Ταρκάν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top