Πριγκίπισσα Diana: Είχε προβλέψει το μοιραίο τροχαίο δυο χρόνια πριν!

Nέο ντοκιμαντέρ φέρνει στο φως σημείωμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας

Δείτε βίντεο για την πριγκίπισσα Diana από την εκπομπή Ελένη

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, κι όμως οι θεωρίες γύρω από το μοιραίο τροχαίο συνεχίζουν να ενδιαφέρουν το κοινό.

Diana: Το αδημοσίευτο βίντεο που παίζει με τους γιους της το 1986

Σχεδόν δυο χρόνια πριν από το θανατηφόρο δυστύχημα στο Παρίσι, η Diana είχε προβλέψει ότι θα έχανε τη ζωή της σε τροχαίο. Η ανατριχιαστική αποκάλυψη -η οποία έγινε γνωστή ως «Σημείωμα Mishcon»- περιγράφεται εκτενώς στο νέο ντοκιμαντέρ του Discovery+ με τίτλο The Diana Investigations.

25 χρόνια μετά τον θάνατό της και η πριγκίπισσα Diana παραμένει το ίδιο δημοφιλής

25 χρόνια μετά τον θάνατό της και η πριγκίπισσα Diana παραμένει το ίδιο δημοφιλής /Φωτογραφία AP Images

Τον Οκτώβριο του 1995, η πριγκίπισσα ζήτησε μια ιδιωτική συνάντηση με τον προσωπικό νομικό της σύμβουλο, Victor Mishcon, για «να του μιλήσει για κάτι που είχε στο μυαλό της». Ο Mishcon σημείωσε επιμελώς τη συνομιλία τους, κατά την οποία η Diana φέρεται να είπε ότι «αξιόπιστες πηγές», τις οποίες δεν κατονόμαζε, την είχαν ενημερώσει «ότι μπορεί να οργανωθεί ένα τροχαίο ατύχημα». Η Lady Di στη συνομιλία τους προέβλεψε πως ή «θα κατέληγε νεκρή ή θα τραυματιζόταν σοβαρά»

Πριγκίπισσα Diana: Τεράστια αποζημίωση του BBC για τη συνέντευξη του Μπασίρ

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Diana με τον σύντροφό της, Dodi Al Fayed, και τον οδηγό της, Henri Paul, σκοτώθηκαν όταν ο Paul χτύπησε τη Mercedes σε μια κολόνα με ταχύτητα 65 μίλια την ώρα στη σήραγγα Pont de l'Alma του Παρισιού. Ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τους παπαράτσι που τους κυνηγούσαν με μοτοσικλέτες.

Πριγκίπισσα Diana & πρίγκιπας Κάρολος τα πρώτα χρόνια του... έρωτά τους! /

Πριγκίπισσα Diana & πρίγκιπας Κάρολος τα πρώτα χρόνια του... έρωτά τους! /Φωτογραφία AP Images

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, ο Mishcon έδωσε το σημείωμα της συνάντησής του με την Diana στον τότε επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Paul Conton, ο οποίος το κλείδωσε σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Πριγκίπισσα Diana: Τα μυστικά ομορφιάς της που αξίζει να γνωρίζεις

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ υπάρχει και μια δεύτερη επιστολή που φέρεται να έγραψε η Diana τον Οκτώβριο του 1996, δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, που απηχούσε ένα παρόμοιο προαίσθημα. Ο μπάτλερ της πριγκίπισσας, Paul Burrell, την είχε δημοσίευσει στο βιβλίο του το 2003, A Royal Duty.

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο (1996) και λαχταράω κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να κρατηθώ δυνατή με το κεφάλι μου ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη - ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει το μονοπάτι για να παντρευτεί την Tiggy», είχε γράψει η αδικοχαμένη πριγκίπισσα. Η Tiggy Legge-Bourke ήταν η προσωπική βοηθός του πρίγκιπα Καρόλου από το 1993 έως το 1999.

Η πριγκίπισσα Diana είχε προαίσθημα ότι θα χάσει τη ζωή της σε τροχαίο /Φωτογραφία AP Images

Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, ο Burrell δηλώνει: «Όταν μου έφερε αυτό το σημείωμα, η πριγκίπισσα περνούσε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της ζωής της κι έτσι τα συναισθήματά της ήταν ασταθή».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο τελευταίος της έρωτας έσπασε τη σιωπή του

Όταν το δεύτερο σημείωμα δημοσιοποιήθηκε το 2003, ο νομικός της σύμβουλος, Victor Mishcon, ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε την ύπαρξή του. Η έρευνα του Paul Conton κατέληξε στο συμπέρασμα «με 100% βεβαιότητα» ότι δεν υπήρχε συνωμοσία για τη δολοφονία της Diana. Δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τραγικό ατύχημα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top