«Έχω στοιχεία. Η Ζέτα Δούκα είχε δηλώσει πως δεν έχει κακοποιηθεί ποτέ»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη για τις αγωγές

Δείτε στο βίντεο από το Happy Day

Την περασμένη Παρασκευή έγιναν γνωστές οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη ενάντια στη Ζέτα Δούκα, τη Δώρα Χρυσικού και τον Νίκο Ψαρρά, αλλά και το ΣΕΗ, διεκδικώντας χιλιάδες ευρώ από τον καθένα. 

H αντίδραση του Ψαρά, της Δούκα και της Χρυσικού στις αγωγές του Κιμούλη

Ο ηθοποιός αξιώνει συνολικά ποσό 1,2 εκατομμύριων ευρώ ως αποζημίωση για ηθική και περιουσιακή βλάβη που υπέστη μετά από καταγγελία που έκανε εις βάρος του για κακοποιητική συμπεριφορά η Ζέτα Δούκα, την οποία υιοθέτησε το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών στο στάδιο ερευνών του για το #meToo στον χώρο του θεάτρου. 

Σταματίνα Τσιμτσιλή Βασίλης Καπερνάρος

Ο Βασίλης Καπερνάρος είναι ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Happy Day σχετικά με τις αγωγές.

«Όσον αφορά στις ευθύνες για τις ανάρμοστες πράξεις, εμείς πήγαμε στα δικαστήρια και θα αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν ανάρμοστες πράξεις και συνεπώς ευθύνες. Αυτοί που πιστεύουν ότι υπήρξαν ανάρμοστες πράξεις και συνεπώς ευθύνες, δεν κατέφυγαν στα δικαστήρια ή τα αρμόδια όργανα.

Αυτό το συμβάν δε συνέβη. Κατ’ αρχήν να αφαιρέσουμε το ρήμα "θεωρούμε" γιατί σημαίνει "νομίζω". Πάμε σίγουρα κι απόλυτα να αποδείξουμε ότι δεν έγινε κανένα περιστατικό, εκτός από ας πούμε χαρακτηρισμούς κι όχι πραγματικά περιστατικά που να προσδίδουν μια πραγματική έννοια ενός αδικήματος και λέμε ότι αυτά τα πράγματα, όταν γίνονται, για να έχουμε απτές αποδείξεις κι όχι μια παρεούλα τρία άτομα για κάποιες σκοπιμότητες που λένε τέτοια πράγματα. Αν γινόταν και προσέφευγαν αρμοδίως, θα δίναμε εξηγήσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπερνάρος.

Η απάντηση του Νίκου Ψαρρά στην αγωγή του Γιώργου Κιμούλη

«Είναι εξόχως επικίνδυνο αυτό που είπε σε συνέντευξή της η κα Δούκα: “Η λεκτική βία πολλές φορές είναι χειρότερη από τον πραγματικό βιασμό μίας γυναίκας”. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, αυτές οι εξισώσεις είναι επικίνδυνες για την κοινωνία μας σήμερα. Όταν δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά γενετήσια ελευθερία, δεν μπορεί να φωτογραφίζω αυτόν μαζί με άλλους φερόμενους και να δημιουργώ συνειρμούς», σημείωσε ακόμα ο γνωστός νομικός. 

Νίκος Ψαρράς Ζέτα Δούκα Γιώργος Κιμούλης Δώρα Χρυσικού

Νίκος Ψαρράς, Ζέτα Δούκα, Γιώργος Κιμούλης και Δώρα Χρυσικού στην κόπη πίτας της παράστασης Πιο Κοντά το 2009 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα: «Ακόμη θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε»

Επιπλέον, ο δικηγορος του Γιώργου Κιμούλη ανέφερε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην εκπομπή: «Έχω στοιχεία ότι η κα Δούκα είχε δηλώσει ότι δεν είχε κακοποιηθεί ποτέ, εκτός από μία προσωπική της περίπτωση. Η κα Δούκα είχε ΜΚΟ. Η κα Δούκα έχει στραφεί κατά εργοδότη της νωρίτερα, για δεδουλευμένα και καλά έκανε. Η κα Δούκα είναι μία προσωπικότητα που εκφράζει μία γυναικεία δυναμικότητα και καλά κάνει. Άλλωστε έχει δηλώσει ότι όλα αυτά πρέπει να βγαίνουν όταν πρέπει για να παραδειγματίζονται οι γυναίκες. Είδατε τι ωραία που τα έχει πει; Δεν μπορεί να λέει αυτά και στη συνέχεια να έρχεται και να λέει “γιατί τώρα;” και #metoo».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top