Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη της Θλεμιδας Μπαζάκα στο Πάμε Δανάη!

Είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ηθοποιούς που βγήκαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες στο θεατρικό σανίδι, τη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη.

Ελληνίδα ηθοποιός: «Όλοι οι σύντροφοί μου με έχουν απατήσει»

Εντυπωσιακή γυναίκα με ακόμα πιο εντυπωσιακό ταλέντο, η Θέμις Μπαζάκα ενθουσίασε το κοινό και με την κωμική της πλευρά στη σειρά Υπέροχα Πλάσματα, στον θρυλικό πλέον ρόλο της «Σκύλας». 

Το στιλ της Θέμιδας Μπαζάκα είναι από τα πιο... ωραία! / Φωτογραφία NDP Photo Agency

Φέτος τη βλέπουμε στη νέα σειρά του Mega, Σκοτεινή Θάλασσα.

Το who is who της Θέμιδας Μπαζάκα

- Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Μαρτίου 1957. Είναι 64 ετών και ανήκει στο ζώδιο του Ιχθύ. 

- Η καταγωγή της είναι από την Ξιφιανή Αλμωπίας του νομού Πέλλας.

- Από τη δεκαετία του '80 έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές και αξιόλογες ταινίες, όπως Παραγγελιά! (1980), Ρεμπέτικο, Πέτρινα Χρόνια (1985), Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991), Ακροπόλ (1996) κ.ά. Πρόσφατες γνωστές δουλειές της είναι το Ο Ηλίας του 16ου (2008) και το Αν… (2012).

To 2008 με τον Σάκη Ρουβά στο θέατρο Rex / Φωτογραφία NDP Photo Agency

- Η πρώτη της τηλεοπτική συμμετοχή ήταν στο Μινόρε της αυγής το 1983, συνέχισε με το Σαν τα τρελά πουλιά το 1987, με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης συμμετείχε σε σειρές όπως Ανατομία ενός εγκλήματος, Δυο μέρες μόνο, Υπέροχα Πλάσματα, αλλά και σε αρκετά επεισόδια της αστυνομικής δραματικής σειράς 10η Εντολή

- Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε τηλεοπτικά με την κοινωνική σειρά του MEGA, Σκοτεινή Θάλασσα.

- Έχει βραβευτεί τρεις φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δύο φορές για Β’ Γυναικείο Ρόλο για τις ταινίες Ρεμπέτικο και Οι ακροβάτες του κήπου. Με Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία τα Πέτρινα χρόνια. Για αυτόν τον ρόλο, απέσπασε και Εύφημο Μνεία, από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Η Θέμις Μπαζάκα σε κινηματογραφικά βραβεία το 2007 / Φωτογραφία NDP Photo Agency

Super chic! Αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός έκανε αυτή την εμφάνιση

Θέμις Μπαζάκα: Ο άγνωστος γάμος κι ο νεότερος σύντροφος

Η Θέμις Μπαζάκα έχει κάνει στο παρελθόν έναν γάμο. Ο σύζυγός της ήταν ένας Αμερικανός με τον οποίο έζησαν μαζί πέντε χρόνια στη γενέτειρά του. 

«Παντρεύτηκα έναν Αμερικανό και έζησα πέντε χρόνια στην Αμερική. Τον γνώρισα στην Ελλάδα σε μία θεατρική παράσταση στο φεστιβάλ των Δελφών το ’85. Ερωτευτήκαμε και τον ακολούθησα στην Αμερική. Ήμουν 23 χρόνων και ήθελα να πάω στη Νέα Υόρκη, να βγαίνω στα bar. Μόνο που δεν έκανα τη ζωή που ονειρευόμουν γιατί μετά από δύο μήνες ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και έκοψα το ποτό και το τσιγάρο. Τελικά, ζούσα ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα μέχρι που αυτό το πήγαινε έλα έσβησε, όπως και η σχέση», είχε πει στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΪ. 

Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της ότι διατηρούσε δεσμό με έναν σύντροφο που ήταν πολύ νεότερός της. «Δεν έχω πρόβλημα με τους νεότερους άντρες, έχω υπάρξει σε σχέση με έναν άντρα 20 χρόνια νεότερό μου, αλλά βαριέμαι γιατί είναι σα να φροντίζω ένα παιδί. Πέρασα καλά, με ξανάνιωσε, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί το οποίο με αγαπούσε και πάρα πολύ, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχεις και πολλά να πεις», δήλωσε πρόσφατα στην εκπομπή Πάμε Δανάη!.

Σε θεατρική πρεμιέρα με τον Λάκη Λαζόπουλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου / Φωτογραφία NDP Photo Agency

Θέμις Μπαζάκα: «Η σταθερή αξία είναι το παιδί μου»

Η ηθοποιός είχε μιλήσει στο παρελθόν για την μονάκριβη κόρη της στο rejected.gr: «Η σταθερή αξία είναι το παιδί μου. Το παιδί μου είναι το κέντρο της ζωής μου. Αν είναι καλά, είμαι κι εγώ καλά, αν δεν είναι καλά, δεν είμαι κι εγώ. Η κόρη μου, είναι ο άνθρωπος που με στηρίζει. Η γνώμη της είναι πολύ σημαντική για μένα. Η κόρη μου είναι το φως μου. Ένα θαυμάσιο πλάσμα που δεν έχει να κάνει με το ότι είναι η κόρη μου. Είναι ένα παιδί που για μένα, πραγματικά, «είναι ο ήλιος μου, είναι η άνοιξη μου».  Η κόρη μου έχει μια σοφία, που θαυμάζω. Έχει καταπληκτική σκέψη. Σε μένα, που είμαι παρορμητική, αυθόρμητη και κάποιος μπορεί να με πει και επιπόλαια, σε σκέψεις και επιλογές, η κόρη μου με «προσγειώνει» και με βάζει να λειτουργήσω διαφορετικά ως σκέψη. Το μυαλό της, η διακριτικότητα της κόρης μου….έχει πολλά υπέροχα στοιχεία, αλλά δεν θέλω να μιλάω άλλο για εκείνη, διότι δεν της αρέσει!»

Θέμις Μπαζάκα: Ο θάνατος του αδελφού της 

Στην ίδια συνέντευξη η Θέμις Μπαζάκα μίλησε και για τον θάνατο που τη συγκλόνισε. Όταν ήταν μόλις 20 ετών πέθανε ο 18χρονος αδερφός της, αφήνοντας μία τεράστια πληγή στην καρδιά της.

«Μπροστά στον θάνατο λυγίζεις. Λύγισα στους θανάτους που αντιμετώπισα, έχασα αδελφό, μάνα, φίλους, σύζυγο. Ο θάνατος του αδελφού μου, με σημάδεψε. Ήταν 18 χρόνων και εγώ 20, σκοτώθηκε σε τροχαίο και έκανα έξι χρόνια να κλάψω, έγινα πέτρα. Ήταν μεγάλη και απροσδόκητη η απώλεια του αδελφού μου, ο χαμός ενός νέου ανθρώπου δεν ξεπερνιέται. Ο άνθρωπος βρίσκει τη δύναμη να προχωράει, αρκεί να αγαπάει τη ζωή, και εγώ την αγαπάω πολύ τη ζωή. Ο σύζυγός μου έφυγε από τη ζωή πολύ σύντομα αφότου χωρίσαμε, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Η κόρη μου ήταν 13 ετών», ανέφερε για τις μεγάλες απώλειες της ζωής της, και αυτή του αδερφού της που τη σημάδεψε.

Με την Ταμίλα Κουλίεβα συμπρωταγωνιστούν στη Σκοτεινή Θάλασσα

Ο ρόλος της «Ξένιας» στη Σκοτεινή Θάλασσα

Πρόσφατα πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Mega Σκοτεινή Θάλασσα, στον ρόλο της… σκληροτράχηλης «Ξένιας Αθανασιάδη – Δελλή». Υποδύεται την κομψή, καλοστεκούμενη αστή, ανίκανη να εκφράσει τα συναισθήματά της ακόμα και στα ίδια της τα παιδιά!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top