Eurovision 2022: Ποια είναι η Amanda Georgiadi που θα μας εκπροσωπήσει

Το βιογραφικό της τραγουδίστριας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τορίνο

Δείτε όσα είπε η Amanda Georgiadi στην εκπομπή Στούντιο 4

Από το απόγευμα της Τετάρτης είναι επίσημο ότι Amanda Georgiadi Tenfjord θα είναι αυτή που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον Μάιο του 2022 

Η ανακοίνωση του ονόματός της έγινε μέσα από την εκπομπή Στούντιο 4. Η Amanda επικράτησε ανάμεσα στους: Joanna Drigo, Lou Is, Ηλία Κόζα και Good Job Nicky.

Eurovision 2022: Η Amanda Georgiadis θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό

Ποια είναι η Amanda Georgiadi Tenfjord

Γεννημένη στο Όσλο της Νορβηγίας, η Amanda είναι μόλις 24 ετών. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα όπου έζησε και τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της, η Αμάντα Γεωργιάδη μετακόμισε στην πόλη Tenfjord της Νορβηγίας.

Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου κι ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας μάλιστα τα πρώτα της τραγούδια. Μετά τη βασική της εκπαίδευση και σε ηλικία 18 ετών, παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής όπου σε ένα από αυτά την ανακαλύπτει η δισκογραφική εταιρία Propeller Records με την οποία κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, εμπνευσμένο από τη νορβηγική πόλη στην οποία μεγάλωσε. 

Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος περιελάμβανε το τραγούδι Then I fell in love το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο Top 10 των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στη Νορβηγία. 

Το 2020, το τραγούδι της Troubled Water συμπεριλαμβάνεται στη σειρά Spinning Out του Netflix.

Η Amanda έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Reeperbahn Festival, το Iceland Airwaves, το the Great Escape και το Eurosonic. 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single Promises, σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το Roskilde, το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. 

Έχει κερδίσει το βραβείο Role model award στο byLarm, το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top