Ελληνίδα ηθοποιός: «Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία»

Όλα όσα αποκάλυψε και για τη μάχη της με την κατάθλιψη

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή Απλές Κουβέντες

Καλεσμένη στην εκπομπή Απλές Κουβέντες του OPEN ήταν η γνωστή ηθοποιός το βράδυ της Δευτέρας, όπου αποκάλυψε τη χρόνια πάλευε με την κατάθλιψη και τη νευρική ανορεξία.

Η Ζέτα Δούκα για τη νευρική ανορεξία: «Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά!»

Ο λόγος για τη Ζέτα Δούκα που αναφέρθηκε στη… μαύρη αυτή περίοδο της ζωής της και τη σκληρή μάχη που έδωσε προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια

Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα θέματα της σωστής διατροφής

«Θεωρώ ότι μια ζωή την έχουμε και είναι πολύ μεγάλη για να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα και πολύ μικρή για να κάθεσαι και να μεμψιμοιρείς. Είναι όμως πολύ μεγάλη για να μην κάνεις τίποτα, είναι ατελείωτη. Τώρα που μιλάω και λέω για τον χαρακτήρα μου και πως γεννήθηκα… Έζησα μια ζωή που έφαγα πολλές κατραπακιές, πολλά εμπόδια. Σταμάτησα, γύρισα πίσω, ματαιώθηκα… Το βασικό μου όμως χαρακτηριστικό είναι ενός ανθρώπου δράσης που δε βουλιάζει πάρα πολύ σε αυτά που δε θα έπρεπε», είπε.   

Οι επώνυμες που έδωσαν μάχη με τον «δαίμονα» της νευρικής ανορεξίας

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Είμαι όμως κι ένας άνθρωπος που επειδή του έτυχαν άλλα πράγματα -αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει τύχη- δε φλέρταρα, απλώς αλλά έζησα πάρα πολύ την κατάθλιψη. Κανονική κατάθλιψη για πολλά χρόνια, έκανα πολύ μεγάλη προσπάθεια και ψυχοθεραπεία για να βγω. Πρόκειται για τεράστια νίκη. Ότι όμως περνάς στη ζωή σου είναι μια γνώση, αν εναποθέσεις αυτή τη γνώση σε κάποιον που θα σε βοηθήσει καλύτερα να την αποκωδικοποιήσεις και σου δώσει τα εργαλεία να τα πάρεις και να τα χρησιμοποιήσεις αν σου ξανασυμβεί ή για να χτίσεις κάτι άλλο, η ζωή γίνεται πιο εύκολη».ας

Η Ζέτα Δούκα και οι διαταραχές πρόσληψης τροφής

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δε θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο έλεγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης», αποκάλυψε στη συνέχεια. 

Μιχάλης Χατζαντωνάς Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα με τον σύντροφό της Μιχάλη Χατζαντωνά /Φωτογραφία Instagram

«Ο διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ», πρόσθεσε η Ζέτα Δούκα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top