Αλέξανδρος Παπανδρέου: «Λύγισε» για τον θάνατο του πατέρα του από κορωνοϊό

Ξέσπασε κατά των ανεμβολίαστων - «Εγώ τον μπαμπά μου δεν τον ξαναείδα»

O γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου πριν από μερικές ημέρες έχασε τον πατέρα του και τη θεία του από κορωνοϊό. 

Ο πατέρας του αν και γιατρός, δεν είχε εμβολιαστεί. Έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό στη ΜΕΘ και όταν διασωληνώθηκε, και ενώ είχε χάσει ήδη την θεία του από Covid, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μίλησε για τη σημασία του εμβολίου στέλνοντας το δικό του μήνυμα μέσα από την δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζε στην οικογένειά του.

«Λύγισε» ο Παπανδρέου: «Έχασα τη θεία από Covid και ο μπαμπάς νοσηλεύεται»

Το μεσημέρι της Τρίτης μίλησε στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου «Love it» για την τραγική απώλεια του πατέρα του και επανήλθε στο θέμα του εμβολιασμού.

Ο σεφ εξήγησε ότι τόσο ο πατέρας του όσο και η θεία του ήταν ανεμβολίαστοι, αλλά όπως είπε δεν ήταν προσωπική τους επιλογή, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Έτσι, προέτρεψε μέσα από την εμπειρία του και το κοινό να εμβολιαστεί, προκειμένου να γλιτώσει τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Πένθος για τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: Πέθανε ο πατέρας του από κορωνοϊό

Αρχικά, εξήγησε τον λόγο που τον οδήγησε στο να κάνει δημόσιες δηλώσεις, πράγμα που δεν συνηθίζει: «Κάνω τόσα χρόνια τηλεόραση και ποτέ δεν έχω βγει να κάνω συνέντευξη. Βγήκα λοιπόν σήμερα και ζήτησα να κάνουμε αυτό για έναν και μόνο λόγο. Γιατί θέλω να περάσω ένα μήνυμα και τίποτα άλλο. Μέσα σε μια εβδομάδα έχασα και τη θεία και τον μπαμπά μου και αυτό έγινε για έναν λόγο, γιατί ήταν ανεμβολίαστοι».

Μιλώντας για τους δικούς του ανθρώπους που χάθηκαν, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είπε: «Δεν είναι ότι δε θέλανε να το κάνουν το εμβόλιο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για κάποιο λόγο δε μπορούν να το κάνουν. Είτε γιατί μπορεί να φοβούνται τη βελόνα, είτε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό γιατί είναι μεγάλοι σε ηλικία, είτε να το φοβούνται. Εγώ πιστεύω, ότι από μια ηλικία και μετά οι μεγάλοι άνθρωποι ξαναμωραίνονται, πρέπει να τους πάρεις από το χέρι και να τους πας να κάνουν το εμβόλιο».

«Για το μόνο που λυπάμαι είναι ότι έπρεπε να έχω πάρει τον μπαμπά μου και την θεία μου και να τους έχω κάνει το εμβόλιο. Ήταν και οι δυο γιατροί και αυτό είναι ακόμα χειρότερο για εμένα. Πρέπει να το κάνεις με το έτσι θέλω, αν θες να ξαναδείς τους αγαπημένους σου. Πόσο θέλετε να πάει δηλαδή; Η Ελλάδα είναι Νο1 σε θανάτους. Τι περιμένετε; Δε καταλαβαίνω. Γιατί δε θέλετε να το κάνετε; Είναι δικαίωμά σας σίγουρα, αλλά να ξέρετε τι έχετε να περάσετε», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Στο τέλος της κουβέντας του, δεν άντεξε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και «λύγισε» μπροστά στην κάμερα: «Υπήρξαν κάποιοι που μου έγραψαν πολύ κακά πράγματα, του τύπου είσαι κομματόσκυλο γιατί λες στον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Εγώ προσπαθώ να σας πω απλά εμβολιαστείτε, γιατί θα σας πω 2-3 πράγματα που πραγματικά, δεν ξέρω πως θα νιώσετε. Εγώ τον μπαμπά μου δεν τον ξαναείδα. Δεν μπόρεσα να του πιάσω το χέρι, δεν μπόρεσα να τον αγκαλιάσω. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω, είναι να του πω μπαμπά σε αγαπώ πολύ από το τηλέφωνο».

«Ο μπαμπάς μου ήταν στο σπίτι, του έπεφτε το οξυγόνο και υπέγραψε ότι δε θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Δε ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται. Μάλλον και ο ίδιος καταλάβαινε ότι ερχόταν το τέλος… Οι γιατροί μου είπαν ότι έβγαζε το οξυγόνο γιατί μάλλον καταλάβαινε και δεν ήθελε να μας ταλαιπωρήσει αλλά και ο ίδιος να βασανιστεί» ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top