Διαζύγια πολυεκατομμυριούχων: Οι πιο ακριβοί... χωρισμοί όλων των εποχών!

Τι συμβαίνει όταν οι διάσημοι επιλέγουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους

Κάποια διαζύγια κοστίζουν πολύ... ακριβά, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε δισεκατομμυριούχος και εκατομμυριούχους που επιλέγουν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Τα επώνυμα διαζύγια της δεκαετίας που «άφησαν εποχή»

Bill Gates και Melinda Gates

Αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πώς θα μοιράσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, πολύ πριν ανακοινώσουν και επίσημα το διαζύγιο τους. Το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων είχε υπογράψει προσύμφωνο χωρισμού, όπου περιγράφει αναλυτικά πώς θα μοιραστεί η περιουσία τους. Οι δυο τους δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, πριν από την τέλεση του μυστηρίου το 1994.

Περιουσία δισεκατομμυρίων

Ο 65χρονος Bill Gates είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, και η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκανε την περιουσία του μέσω της εταιρείας που ίδρυσε τη δεκαετία του 1970, τη Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο.

Στα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού εικάζεται ότι περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα και το Ουαϊόμινγκ. Η κύρια κατοικία τους είναι ένα αρχοντικό δίπλα στη λίμνη Μεντίνα της Ουάσινγκτον, που αξίζει τουλάχιστον 127 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, το ζευγάρι διευθύνει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο. Έχουν δεσμευτεί δε, σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στο ίδρυμα ακόμα και μετά το διαζύγιό τους.

Επεισοδιακά διαζύγια και ερωτικά σκάνδαλα της ελληνικής showbiz

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hollywoodiha.ir

 

Jeff Bezos και MacKenzie Scott

Χώρισαν έπειτα από 25 χρόνια γάμου με την MacKenzie να γίνεται τότε η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο! Από τον Ιανουάριο του 2019 όταν ανακοίνωσαν μέσω Twitter την απόφασή τους να χωρίσουν, ξέραμε ότι το τίμημα της ελευθερίας τους θα ήταν υψηλό.Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο και σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg κόστισε 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο διακανονισμός τους υπολογίζεται στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια με το Forbes να αναφέρει ότι ο Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχοντας περιουσία που υπολογίζεται στα 177 δισ. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2019 με την MacKenzie να παίρνει  μερίδιο στην Amazon και να γίνεται πλουσιότερη κατά 38 δισ. Και αν νομίζετε ότι αυτό έπληξε τον Jeff Bezos έχουμε να σας πούμε ότι σύμφωνα με το Forbes η αξία του υπολογίζεται, μετά το διαζύγιό του, στα 121 δισ. 

Η αξία της πρώην συζύγου του υπολογίζεται τώρα, πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, στα 53 δισ. με την MacKenzie να είναι η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Γάμοι, διαζύγια και εγκυμοσύνες του 2018 σε 3 λεπτά

Elon Musk και Justine Musk

Η Justine Willson, διάσημη συγγραφέας από τον Καναδά , είναι η πρώτη γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του Αμερικανού Εlon Musk. Οι δυο τους γνωρίζονταν από το πανεπιστήμιο και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2000. Το ζευγάρι απέκτησε πέντε αγόρια, τους τρίδυμους Damian, Griffin, Xavier και τους δίδυμους Saxon και Khai, ενώ ο πρώτος του γιος πέθανε σε ηλικία μόλις 10 εβδομάδων, από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου το 2002. Ο γάμος τους διήρκεσε οκτώ χρόνια με την Τζάστιν να ισχυρίζεται ότι η δουλειά του τον απορροφούσε τόσο πολύ που δεν έχει χρόνο για την οικογένειά του.

Από το 2008  τα παιδιά του ζουν στο Λος Άντζελες μαζί με τη μητέρα τους και πρώτη σύζυγό του. Στη συνέχεια , ο μεγαλοεπιχειρηματίας γνώρισε την Βρετανίδα ηθοποιό Talula Reilly. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε το 2010. Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες για το διαζύγιο φούντωσαν. 

 

 

Kim Kardashian και Kanye West

Έπειτα από περίπου 9 χρόνια γνωριμίας, 7 χρόνια γάμου και 4 παιδιά, η Kim Kardashian και ο Kanye West πήραν την απόφαση τον Ιανουάριο που μας πέρασε να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους.

Πάντως, μόνο η συλλογή αυτοκινήτων τους, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μία Lamborghini Gallardo αξίας 180.000-209.000 δολαρίων, μία Aston Martin DBS και μία Mercedes SLR Stirling Moss αξίας 1,06 εκατ. δολαρίων, αξίζει 3,8 εκατ. δολάρια, ενώ η αξία των ακινήτων του ζεύγους ανέρχεται στα 105 εκατομμύρια δολάρια!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top