Όσκαρ 2021: Αυτές είναι οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες

Γυναικεία υπόθεση τα φετινά βραβεία

Δείτε την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων

Μια ανάσα πριν τη μεγάλη κι αρκετά διαφορετική βραδιά των βραβείων Όσκαρ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λίγες οι ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο στις 25 Απριλίου σε πολλές κατηγορίες.

Mank Όσκαρ

H ταινία «Mank» του Netflix κατάφερε να αποσπάσει 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας αλλά και Α’ ανδρικού ρόλου για τον Γκάρι Όλντμαν.

Όσκαρ 2021 - Υποψηφιότητες: Δείτε ποιοι διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο

Έξι ακόμα ταινίες ξεχώρισαν αποσπώντας έξι υποψηφιότητες η καθεμία. Πρόκειται για τις: «The Father», «Nomadland», «Judas and the Black Messiah», «Minari», «Sound of Metal» και το «The Trial of the Chicago 7»

Promising Young Woman Όσκαρ

Όλες οι παραπάνω ταινίες είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως και το «Promising Young Woman», ένα φεμινιστικό θρίλερ εκδίκησης με πρωταγωνίστρια την Carey Mulligan που απέσπασε πέντε υποψηφιότητες.

Οι γυναίκες στο προσκήνιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, δύο γυναίκες διεκδικούν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Κλόι Ζάο

Πρόκειται για την Κλόι Ζάο, που είναι υποψήφια για το «Nomadland» και την Έμεραλντ Φένελ που διεκδικεί το Όσκαρ για το «Promising Young Woman».

Η Ζάο είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας και καλύτερης παραγωγού στις Χρυσές Σφαίρες.

Έμεραλντ Φένελ

Η Έμεραλντ Φένελ που έγινε πιο γνωστή υποδυόμενη την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στη σειρά «The Crown», είναι υποψήφια για Όσκαρ στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της.

Μέχρι σήμερα μόλις πέντε γυναίκες έχουν διεκδικήσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας και μόνο μία το έχει κατακτήσει, η Κάθριν Μπίγκελοου για την ταινία «The Hurt Locker» το 2009.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νέα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top