Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα μοναχικά γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Πόσων χρόνων είναι η μονάρχης της Αγγλίας

Βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star - Τα «μαύρα» γενέθλια της Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα, 21 Απριλίου η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και κλείνει τα 95 της έτη. Τα φετινά της γενέθλια ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικά από τα προηγούμενα, καθώς δεν έχει πια στο πλευρό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Αντίο» στον Φίλιππο με μία φωτογραφία

γενεθλια ελισαβετ ηλικια 95

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ/ ΑΡ

Η μονάρχης έχει «βυθιστεί» στο πένθος, αφού το «ακλόνητο στήριγμά της» δεν είναι πια δίπλα της. Ο Δούκας του Εδιμβούργου «έφυγε» από τη ζωή πριν από μερικές μέρες και λίγο πριν κλείσει τα 100 του έτη.

Πρίγκιπας Φίλιππος: «Έσβησε αυτός που έκανε τη Λίλιμπετ να γελά» 

γενέθλια βασίλισσας ελισάβετ

Φωτογραφία από τον γάμο Ελισάβετ - Φίλιππου το 1947/ ΑΡ

Φίλιππος: Το ιδιόχειρο σημείωμα και η πρώτη μοναχική βόλτα της Ελισάβετ 

Στην επίσημη σελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Instagram επισημαίνονται με μία φωτογραφία της που χαμογελά τα σημερινά 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η Βασίλισσα γεννήθηκε στις 2.40 π.μ. στις 21 Απριλίου 1926 στην οδό Bruton 17 στο Mayfair του Λονδίνου. Ήταν το πρώτο παιδί του Δούκα και της Δούκισσας της Υόρκης, που αργότερα έγινε ο Βασιλιάς Γιώργος ΣΤ΄ και Βασίλισσα Ελισάβετ. Φέτος, η Αυτού Μεγαλειότητα παραμένει στο Κάστρο του Windsor, σε μια περίοδο Βασιλικού Πένθους μετά το θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου», σημειώνεται στη λεζάντα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακυρώνονται οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί αλλά και το καθιερωμένο εορταστικό της πορτρέτο

Η περίοδος πένθους της βασίλισσας για την απώλεια του συζύγου της πρόκειται να λήξει στο τέλος της εβδομάδας, αλλά οι επίσημοι εορτασμοί των γενεθλίων της βασίλισσας, που λαμβάνουν χώρα κάθε Ιούνιο, έχουν και φέτος ματαιωθεί, για δεύτερη χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπλέον, καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, όλες οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας κάθε χρόνο, έχουν φέτος ακυρωθεί, με την ίδια να φέρεται να έχει ζητήσει την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα στα γενέθλιά της αλλά και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εορτασμοί θα περιοριστούν σε ένα οικογενειακό γεύμα το μεσημέρι με πολύ λίγα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου και βρίσκεται σε απομόνωση η βασίλισσα.

Το πιθανότερο, όπως λένε οι βασιλικές πηγές, είναι ότι η βασίλισσα θα έχει βιντεοκλήσεις για τις ευχές με την οικογένεια, που δε θα μπορεί να βρεθεί στο πλευρό της τόσο λόγω Covid-19 όσο και λόγω πένθους.

Τις ευχές του στη μονάρχη απέστειλε μέσω Twitter και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας το θαυμασμό του προς το πρόσωπό της αλλά και για την προσφορά της στην Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top