To Facebook μπλόκαρε την Έλενα Ακρίτα για 30 ημέρες!

Τι σχολίασε ο μουσικός και φίλος της δημοσιογράφου Σταμάτης Κραουνάκης

Δείτε όσα είχε πει η Έλενα Ακρίτα για τον Μάρκο Σεφερλή στο «The 2Night Show»

Εκτός Facebook για 30 μέρες μένει η Έλενα Ακρίτα. Την είδηση ότι η δημοσιογράφος δε θα μπορεί να σχολιάσει ή να δημοσιεύσει οτιδήποτε στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωστοποίησε ο γνωστός μουσικός και φίλος της Έλενας Ακρίτα, Σταμάτης Κραουνάκης.

Ισραηλιτικό Συμβούλιο κατά της Ακρίτα για τη φράση «ζούμε σε ένα Άουσβιτς»

«Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Έλενα Ακρίτα κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Έτσι», έγραψε.

Η εταιρεία Facebook για να αιτιολογήσει την κίνησή της ανέφερε το εξής: «Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε ή να σχολιάσετε για 30 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλαιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας. Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό και γι' αυτό μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς»Σύμφωνα με το μέσο, ο λόγος που η Έλενα Ακρίτα αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο.

Έλενα Ακρίτα: «Με κατηγόρησαν ότι εξυπηρετώ σκοτεινά συμφέροντα»

Οι αντιδράσεις

Γρήγορα σημειώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κίνηση του Facebook να στερήσει τον λόγο από την Έλενα Ακρίτα, χρησιμοποιώντας το hashtag #ΜετηνΈλενα.

Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Elena Akrita κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Ετσι. https://youtu.be/ufIh5zr5s24

Posted by Stamatis Kraounakis on Monday, March 29, 2021

 

Όταν το Facebook είχε ξαναβρεθεί στο επίκεντρο κριτικής

Σημειώνεται ότι το Facebook βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής όταν κατέβαζε αναρτήσεις χρηστών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όχι γιατί υποστήριζαν τον ίδιο αλλά γιατι ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος. Το Facebook κατέβασε αναρτήσεις και προφίλ ακόμη και νομικών και δημοσιογράφων αλλά και του γιου του, Έκτορα Κουφοντίνα. Όμως, αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν όταν την πρώτη ημέρα του Μαρτίου επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που χρησιμοποιούν το facebook ως μέσο προβολής της δουλειάς τους, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις φωτογραφίες τους να εξαφανίζονται γιατί «παραβίασαν τους όρους της κοινότητας».

Το ξέσπασμα και η απάντηση της Έλενας Ακρίτα για τις απειλές που δέχεται

Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν ακολουθήσει σφοδρές αντιδράσεις στο Facebook, ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και μετά από μερικές ώρες το μέσο επέστρεψε τις αναρτήσεις στα προφίλ εκείνων που τις είχαν κάνει.

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top