Πέθανε η πρώτη παρουσιάστρια της ΥΕΝΕΔ και σπουδαία στιχουργός Σάσα Μανέττα

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες της ελληνικής TV

Σε πένθος βύθισε το Πανελλήνιο η είδησης του θανάτου της Σάσας Μανέτα. Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης. Η ίδια ήταν για πολλά χρόνια πρώτη κυρία της ΥΕΝΕΔ, ενώ παράλληλα ήταν σπουδαία στιχουργός και συγγραφέας.
σάσα μανέττα πέθανε

Τα δυσάρεστα έκανε γνωστά ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω μίας ανάρτησής του στο Facebook και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

 Σπύρος Μπιμπίλας πέθανε η Σάσα Μανέττα

Ποια ήταν η Σάσα Μανέττα

Γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς και ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. 

Τελειώνοντας το Λύκειο,  η Σάσα Μανέττα σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη και συμμετείχε με ρόλο πρωταγωνιστικό, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο. 

Σάσα Μανέττα

Δίνοντας εξετάσεις, κατάφερε να προσληφθεί στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών

Η αγάπη της για τη στιχουργική ήταν μεγάλη και έγραψε περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία μάλιστα έχουν γίνει γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, και τις τρεις από αυτές είχε κερδίσει  το Α' Βραβείο. 

Ακόμα, η Σάσα Μανέττα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι...», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top