Συνατσάκη - Instagram -Black Lives Matter: Προειδοποιεί για τη μαύρη εικόνα

«Κατεβάστε το...»

Μαύρισε το Instagram σήμερα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολλοί celebrities, πόσταραν μία μαύρη κενή φωτογραφία ως δείγμα εναντίωσης στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία.

Μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, πέθανε από ασφυξία στα χέρια του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, οι ΗΠΑ καίγονται επί επτά συνεχόμενες μέρες με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα, «φωτιά» πήρε και το Instagram.

Οι περισσότεροι χρήστες κοινοποίησαν φωτογραφίες με hashtag #blacklivesmatter και αυτό όπως φαίνεται δεν είναι αλγοριθμικά σωστό. Όπως τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από ένα Instastory της, ποστάροντας τη μαύρη εικόνα με το συγκεκριμένο hashtag, χάνονται πολύ χρήσιμες πληροφορίες του οργανισμού Black Lives Matter. 

Black Lives Matter: Έλληνες και ξένοι celebrities «μαύρισαν» το Instagram

Η Μαίρη εξήγησε πως οι αλγόριθμοι «μπερδεύονται» και ένα απλό ‘’edit’’ δεν αρκεί για να αλλάξουμε το hashtag που χρησιμοποιήσαμε. Θα πρέπει να σβήσουμε τη φωτογραφία μας και να την ξαναανεβάσουμε με άλλο hashtag. Η ίδια προτείνει το #BlackOutTuesday.

Βανδή: «Εάν δεν ξέρεις να σέβεσαι τον διπλανό σου δεν είσαι τίποτα!»


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top