Γιάννης Τσεκλένης: Oι στολές της Ολυμπιακής που άφησαν εποχή

Ο μόδιστρος είχε γνωριστεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση σε ένα πάρτι τo ’60

Σε βαθιά θλίψη βύθισε τον κόσμο της μόδας η είδηση του θανάτου του Γιάννη Τσεκλένη. Ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε τις μπλε σχολικές ποδιές, ο καλλιτέχνης που έντυσε μοναδικά τα πληρώματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. 

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης

Η Ολυμπιακή Αεροπορία του ’60 άφησε το δικό της στίγμα, καθώς στην Α’ θέση έτρωγες κυριολεκτικά με χρυσά μαχαιροπίρουνα, ενώ οι στολές των αεροσυνοδών ήταν δημιουργίες των διασημότερων μόδιστρων της εποχής, όπως ο Pierre Gardin, η Coco Chanel και ο Γιάννης Τσεκλένης.

Η ιστορία του Γιάννη Τσεκλένη και οι στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής του Ωνάση ξεκινά όταν στη δεκαετία του 1960, σε ένα πάρτι που πραγματοποιούνταν σε night club της κοσμικής Αθήνας, ο σχεδιαστής παρουσίαζε σε Αμερικανούς μια συλλογή ρούχων κι εκεί έτυχε να βρίσκεται και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#olympicairways #tseklenis #greece #seventies #greekvintage

A post shared by Elsa Antonopoulou (@elsa.antonopoulou) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#olympicairways #greekvintage #70s#tseklenis

A post shared by Paola Diamantea (@paola_di_ama) on

 


Ποιος ήταν ο Γιάννης Τσεκλένης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937, όμως οι δημιουργίες του μπήκαν στις βιτρίνες των καλύτερων καταστημάτων του κόσμου. Ακόμη και όταν διαγνώστηκε με επιθετική μορφή μελανώματος και οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα του χέρι, δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να κάνει επιδείξεις παντού και να σχεδιάζει από ρούχα και λευκά είδη μέχρι εσωτερικούς χώρους μέσων μεταφοράς και ξενοδοχείων, εμπνεόμενος πάντοτε από αρχαίους πολιτισμούς και ιμπρεσιονιστές ζωγράφους. 

Εγκωμιάστηκε από τα περιοδικά μόδας, βραβεύτηκε, όμως παρέμεινε ταπεινός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Έκανε δύο γάμους, απέκτησε έναν γιο και την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο οποίο είχε δωρίσει το σύνολο των συλλογών του. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top