«Το Facebook θα διαφήμιζε μέχρι και τον Χίτλερ»- Συγκλονιστική ομιλία

Ο Sacha Baron Cohen το θεωρεί τη μεγαλύτερη μηχανή προπαγάνδας

Facebook

«Αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930, θα είχε επιτρέψει στον Αδόλφο Χίτλερ να αναρτήσει αντισημιτικές διαφημίσεις», ήταν η δήλωση φωτιά που έκανε ο Βρετανός κωμικός Sacha Baron Cohen.

Facebook: Νέα απόπειρα ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

O Sacha Baron Cohen

O Sacha Baron Cohen

«Αν τους πληρώσετε, το Facebook θα αναρτήσει οποιαδήποτε “ πολιτική” διαφήμιση θέλετε, ακόμη κι αν είναι ψέμα. Και μάλιστα θα σας βοηθήσουν να στοχεύσετε αυτά τα ψέματα στους χρήστες τους για καλύτερο αποτέλεσμα», κατήγγειλε ο Baron Cohen στη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη το βράδυ στο συνέδριο που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη η οργάνωση για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Anti-Defamation League.

Facebook: Διέρρευσαν τα τηλέφωνα εκατομμυρίων χρηστών

«Με βάσει αυτή την παράλογη λογική, αν το Facebook υπήρχε τη δεκαετία του 1930, θα είχε επιτρέψει στον Χίτλερ να αναρτήσει διαφημίσεις των 30 δευτερολέπτων για τη “ λύση” του στο “ πρόβλημα των Εβραίων”», πρόσθεσε ο Βρετανός κωμικός, γνωστός για το ακραίο χιούμορ του.

Το Facebook πλήρωσε εργαζόμενους για να καταγράφουν συνομιλίες χρηστών

Ο Baron Cohen τόνισε ότι είναι «κρίσιμης σημασίας να επανεξετάσουμε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πώς αυτοί διασπείρουν μίσος, συνωμοσίες και ψέματα». Μάλιστα αμφισβήτησε τον χαρακτηρισμό προπύργιο «ελεύθερης έκφρασης» που έχει δώσει ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg στο Facebook.

Η απάντηση του Facebook

«Ο Sacha Baron Cohen  διαστρέβλωσε την πολιτική του Facebook», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στο AFP. «Στην πλατφόρμα μας απαγορεύεται ο λόγος μίσους (...) Κανείς, περιλαμβανομένων των πολιτικών προσωπικοτήτων, δεν μπορεί να υπερασπίζεται ή να προωθεί το μίσος, τη βία ή τους μαζικούς φόνους στο Facebook», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top