Παγκόσμιο σοκ: Ο Michael Jackson ήταν ένα τέρας! 

Το πρώτο μέρος του «Leaving Neverland» προκαλεί αηδία

Τελικά το... παραμύθι στους πύργους της Neverland, κρύβει έναν και μοναδικό δράκο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον αείμνηστο Michael Jackson και το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που τον εκθέτει, έστω και μετά θάνατον!

Μυστικό σύστημα με κουδουνάκια προειδοποιούσε όταν πλησίαζε κάποιος. Μία ψεύτικη γαμήλια τελετή με ένα νεαρό αγόρι, που φορούσε και το απαραίτητο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Γονείς που απολάμβαναν τη φιλοξενία στο διαβόητο ράντσο του, τη «Neverland», έχοντας πλήρη άγνοια για όσα συνέβαιναν στους γιους τους περιλαμβάνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ποπ μουσικής. Πρωταγωνιστής του άλλοτε μαύρος, άλλοτε «βασιλιάς», άλλοτε λατρεμένος από εκατομμύρια ανθρώπους, Michael Jackson!

«Ο Jackson ήταν παιδόφιλος»: Πρώην καμαριέρα βγάζει τα άπλυτα του στη φόρα

Αυτή η πλευρά της ζωής του Michael Jackson, που αντιμετώπιζε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών για περισσότερα από 15 χρόνια, είναι το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου προβλήθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ, προκαλώντας ωστόσο παγκόσμιο σοκ!

Οι λεπτομέρειες και όσα περιλαμβάνει- δύο άνδρες τον κατηγορούν ανοιχτά για κακοποίηση- αλλάζουν 100% την υστεροφημία του. Από την άλλη το Ίδρυμα Michael Jackson, διαψεύδει όλες τις καταγγελίες, καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη κατά του δικτύου ΗΒΟ.

Οι πιο σοκαριστικές καταγγελίες
Το φιλμ δείχνει πώς δύο αγόρια και οι οικογένειές τους ήρθαν σε επαφή με τον Jackson. Το ένα αγόρι, ο Wade Robson γνώρισε τον βασιλιά της ποπ μετά τη νίκη του σε διαγωνισμό χορού, και η μητέρα του έφτασε στο σημείο να μετακομίσει με τον Wade και την κόρη της στο Λος Άντζελες, αφήνοντας πίσω στην Αυστραλία τον σύζυγό της και τον μεγαλύτερο γιο της, επειδή ο Jackson είχε δεσμευτεί να βοηθήσει τον Wade στην καριέρα του.

Ο James Safechuck γνώρισε τον Jackson σε ένα γύρισμα διαφημιστικού και στη συνέχεια τον ακολούθησε σε μία περιοδεία του. Κάθε νύχτα, όπως αφηγείται, κοιμόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον ποπ σταρ. Η μητέρα του θυμάται πως όσο περνούσαν οι μέρες το δικό της δωμάτιο ήταν όλο και πιο μακριά από αυτό που μοιράζονταν ο καλλιτέχνης και ο γιος της. «Όλοι ήθελαν να τον συναντήσουν και να είναι μαζί του. Κι εκείνος προσέχει εσένα» λέει στην ταινία ο Safechuck.

Όπως καταγγέλλουν, ο βασιλιάς της ποπ ανέπτυσσε στενές σχέσεις με τις μητέρες των αγοριών. Περνούσε ώρες στο τηλέφωνο με τον James και τον Wade αλλά και με τις μαμάδες τους, ενώ περνούσε χρόνο και στο σπίτι της οικογένειας Safechuck στην Καλιφόρνια.

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του ντοκιμαντέρ είναι εκεί που ο James Safechuck θυμάται όλα τα μέρη, στη Neverland, όπου έκανε σεξ με τον Jackson: Σε μία κουβέρτα μέσα στη ντουλάπα του, όπου υπήρχε κι ένα σύστημα με κουδούνια που ειδοποιούσε, αν πλησίαζε κάποιος. Σε ιδιωτικό χώρο προβολής στο πίσω μέρος της αίθουσας προβολής. Σε έναν χώρο με αναμνηστικά, όπως το τζάκετ που φορούσε ο σταρ της μουσικής στα Grammys. Σε μια σοφίτα. Σε ένα κάστρο στο θεματικό πάρκο. Σε ένα δωμάτιο του σιδηροδρομικού σταθμού.

«Είσαι ο πρώτος μου!»: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον Michael Jackson!

Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Σέιφτσακ βγάζει από ένα κουτάκι ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια. Δεν χωρά πια στα ενήλικα δάχτυλά του. Αλλά είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο Τζάκσον, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, σε μια ψεύτικη γαμήλια τελετή μαζί του. Όταν πήγαν στο κοσμηματοπωλείο να το αγοράσουν, έκαναν πως προορίζεται για μια γυναίκα, που έχει μικρά δάχτυλα, όπως το αγόρι.

Το στομάχι σφίγγεται όταν οι δύο άνδρες αφηγούνται το «μοτίβο» της κακοποίησης από τον Jackson. Και οι δύο λένε πως τους ζητούσε να καθίσουν στα τέσσερα κι εκείνος τους κοιτούσε ενώ αυνανιζόταν. Ακολουθούσαν χάδια και στοματικό σεξ ενώ τους έδειχνε πορνογραφικό υλικό. Για τον Safechuck όλα άρχισαν όταν ήταν δέκα, για τον Robson όταν ήταν επτά χρονών. Και οι δύο υποστηρίζουν πως κράτησε χρόνια.

Τι λέει η οικογένεια Jackson
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις της οικογένειας Jackson είναι σφοδρές. «Οι δημιουργοί αυτής της ταινίας δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια» τονίζει σε δήλωσή της. «Δεν απευθύνθηκαν σε κανένα που να ήξερε τον Michael εκτός από τους δύο και τις οικογένειές τους» προσθέτει και επιμένει πως ο Jackson «ήταν και θα είναι πάντα 100% αθώος».

Στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί απόψε, καλύπτει τη δίκη του Michael Jackson, ενώ εμφανίζονται και οι σύζυγοι των δύο ανδρών. Η ταινία επιχειρεί να σκιαγραφήσει γιατί οι δύο άντες αποφάσισαν, έπειτα από τόσα χρόνια που μιλούσαν για την αθωότητα του βασιλιά της ποπ, να μιλήσουν για όσα, όπως λένε, συνέβαιναν.

Όχι στη μουσική του!
Οι αντιδράσεις από τον κόσμο της μουσικής για αυτές τις αποκαλύψεις πολλές. Το Radio 2 του BBC μάλιστα που απευθύνεται σε μεγαλύτερους ηλικιακά ακροατές, έβγαλε τα τραγούδια του άλλοτε βασιλιά της ποπ από τις λίστες του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top